Quiche met groene asperges en gerookte zalm

Quiche met groene asperges en gerookte zalm

Nog op zoek naar inspiratie voor de paasbrunch? Maak dan deze quiche met groene asperges en gerookte zalm!

Ik ben gek op asperges, groene en witte, ik vind ze allemaal heerlijk. Ze staan hier ook standaard op het menu bij een barbecue. Meestal leg ik de op een cederhoutenplankje met daarop een stuk zalm. Maar ook kort gegrild met spek of ham eromheen.

Afgelopen vrijdag hadden we een heel gezellig etentje met vrienden, we kwamen op de paasbrunch en wat we daar nu weer voor moesten bereiden. De dag na het etentje had ik nog gerookte zalm over en waren de groene asperges in de aanbieding en zo ontstond deze quiche.

Dus Kim als je nog inspiratie nodig hebt, bij deze een quiche met groene asperges en gerookte zalm ;-).

Ik heb een langwerpige vorm gebruikt, maar uiteraard kun je deze hartige taart ook maken in een gewone springvorm, gebruik dan wel meer plakjes deeg. Je kunt uiteraard ook zelf deeg maken, maar ik speelde deze keer lekker vals en gebruikte de plakjes hartige taartdeeg uit te vriezer.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een gezellige brunch? Klik dan eens op een van de onderstaande recepten!

Serveer deze quiche bij de brunch of maak er een groene salade bij als lichte avondmaaltijd.

Quiche met groene asperges en gerookte zalm

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 4 plakjes hartige taart deeg uit de vriezer

  • 150 gram gerookte zalm, in kleine stukjes gesneden

  • 6 groene asperges ( als je tips gebruikt verdubbel dan de hoeveelheid)

  • 2 eieren

  • 150 ml ongeklopte slagroom

  • 1 rode ui gesnipperd

  • 1 eetlepel dille

  • peper en zout

  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

bEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Om te voorkomen dat we een natte bodem krijgen bakken we eerst de bodem blind. dat wil zeggen dat we de bodem zonder vulling bakken.
  • Bekleed de taartvorm met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg hierop een vel bakpapier. Vul het bakpapier met blindbakbonen, heb je deze niet dan kun je ook ( ongekookte) rijst of gedroogde bonen gebruiken. Zet de gevulde taartvorm 15 minuten in de oven.
  • Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Klop ondertussen in een schaal 2 eieren los met de slagroom. Roer de zalmflakes, de rode ui, de geraspte kaas en de kruiden door het eiermengsel.
  • Haal de taartvorm uit de oven en haal het bakpapier met de blindbakvulling eruit. Schik de groene asperges over de bodem en giet het eiermengsel eroverheen. Bak de quiche 15 minuten af en laat 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

tIPS

  • Gebruik eens witte asperges in plaats van groene asperges, of mix ze. Vervang de zalm eens door flakes ham en gebruik dan bieslook in plaats van dille.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*