Enkele weken geleden vierde mijn opa zijn 81e verjaardag bij mij thuis. Bij een verjaardag hoor natuurlijk gebak, maar wat voor taart zou ik deze keer weer eens maken? Ik bedacht me dat oma gek is op schwarzwälder kirschtorte. Ik had nog een open pakje karnemelk van een ander baksel en had besloten hiermee iets met redvelvet de maken, een Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart
Zo ontstond het idee voor deze Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart. Leuk woord he?! In de oorspronkelijke schwarzwälder kirschtorte wordt de slagroom verrijkt met kirsch, kersenbrandewijn. Dat heb ik achterwege gelaten, maar wel heb ik de kapsels bestreken met het kersensiroop.
Laura van Laura’s Bakery schreef op haar website een stukje over de oorsprong van Red Velvet, je vindt het artikel hier.
Mocht je deze cake maken dan zou ik het heel leuk vinden als je een reactie achter laat of je resultaat deelt op Instagram met de vermelding #funkyfoodbyniki.
Nog meer bakinspiratie ?