Het is weer januari, tijd voor soepen en stampotten. Ik ben gek op een stevige winterse maaltijd vooral na een lange wandeling op het strand. Dus maakte ik afgelopen week deze rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes. Dit was zo’n succes dat ik besloot het recept uit te werken voor op mijn blog.
Rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes
Ken je die foodblogger die het recept voor rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes ging maken? Nou die vergat dus gewoon de gebakken uitjes op de foto. Deze soep is zonder uitjes ook heel lekker, maar met is deze soep pas echt af!
Rode linzensoep met kokosmelk
Ik maakte dit recept als een van de eerste recepten in mijn nieuwe Crockpot Express Multicooker. Dit is net als de Instantpot een multicooker waarin je onder hoge druk kunt koken, kunt slowcooken, rijst in kunt koken en nog veel meer. Binnenkort zal ik een review delen over mijn ervaringen zover. Je zult dus van nu af aan ook af en toe een recept tegenkomen voor de Crockpot Express Multicooker/ Instantpot.
Je kunt dit recept ook zonder Crockpot-Express Multicooker maken, volg hiervoor stap 1 en 2 in een gewone pan en laat de soep vervolgens 45 minuten lang heel langzaam koken. Bereid je dit gerecht liever in de slowcooker? Bak dan alles van stap 1 en 2 aan in een gewone pan en doe het vervolgens in de slowcooker, Zet de pan 6 uur op low.
Ben je op zoek naar nog meer soep recepten? Wat dacht je van deze Romige knoflooksoep met truffel, Preisoep met kerrie en spekjes of probeer een keer iets heel anders met mijn ultieme Ramen recept!
Heb je dit recept voor rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.
Pin hieronder de afbeelding van deze rode linzensoep met kokosmelk direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
