Recept voor linzensoep met kokos

Rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes

Het is weer januari, tijd voor soepen en stampotten. Ik ben gek op een stevige winterse maaltijd vooral na een lange wandeling op het strand. Dus maakte ik afgelopen week deze rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes. Dit was zo’n succes dat ik besloot het recept uit te werken voor op mijn blog.

Rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes

Ken je die foodblogger die het recept voor rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes ging maken? Nou die vergat dus gewoon de gebakken uitjes op de foto. Deze soep is zonder uitjes ook heel lekker, maar met is deze soep pas echt af!

Rode linzensoep met kokosmelk

Ik maakte dit recept als een van de eerste recepten in mijn nieuwe Crockpot Express Multicooker. Dit is net als de Instantpot een multicooker waarin je onder hoge druk kunt koken, kunt slowcooken, rijst in kunt koken en nog veel meer. Binnenkort zal ik een review delen over mijn ervaringen zover. Je zult dus van nu af aan ook af en toe een recept tegenkomen voor de Crockpot Express Multicooker/ Instantpot.

Je kunt dit recept ook zonder Crockpot-Express Multicooker maken, volg hiervoor stap 1 en 2 in een gewone pan en laat de soep vervolgens 45 minuten lang heel langzaam koken. Bereid je dit gerecht liever in de slowcooker? Bak dan alles van stap 1 en 2 aan in een gewone pan en doe het vervolgens in de slowcooker, Zet de pan 6 uur op low.

Ben je op zoek naar nog meer soep recepten? Wat dacht je van deze Romige knoflooksoep met truffel, Preisoep met kerrie en spekjes of probeer een keer iets heel anders met mijn ultieme Ramen recept!

Rode linzensoep met kokosmelk

0 from 0 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: SoepCuisine: FusionDifficulty: Makkelijk
Porties

4

kommen
Voorbereiden

30

minutes
Kooktijd

40

minutes

Ken je die foodblogger die het recept voor rode linzensoep met kokos en gebakken uitjes ging maken? Nou die vergat dus gewoon de gebakken uitjes op de foto. Deze soep is zonder uitjes ook heel lekker, maar met is deze soep pas echt af!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kies de sauté stand en verhit 2 eetlepels olie in de pan van de Multicooker en fruit hier de ui, knoflook en gember en aan.
  • Bak vervolgens de kerrie-, komijnpoeder en de tomatenblokjes mee. Druk op stop om de sauté stand te stoppen. Voeg de linzen, kokosmelk, passata, koriander, water en het bouillonblokje toe.
  • Kies voor de soep stand op de multicooker en vergrendel de deksel. De multicooker gaat nu druk opbouwen en telt vervolgens af van 30 naar 0, als de multicooker klaar is hoor je een piepsignaal.
  • Laat de stoom via natural release 10 minuten ontsnappen, hiervoor hoef je niets te doen. Na 10 minuten open je voorzichtig het ventiel( ik gebruik hiervoor een spatel) en als alle stoom ontsnapt is open je de deksel.
  • Roer de soep door, als je de soep te dik vind kun je nog wat heel water toevoegen. Schep de soep in kommen en serveer met wat korianderblaadjes en gebakken uitjes.

Tips

  • Je kunt dit recept ook zonder Crockpot-Express Multicooker maken, volg hiervoor stap 1 en 2 in een gewone pan en laat de soep vervolgens 45 minuten heel langzaam koken. Bereid je dit gerecht liever in de slowcooker? Bak dan alles van stap 1 en 2 aan in een gewone pan en doe het vervolgens in de slowcooker, Zet de pan 6 uur op low.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Heb je dit recept voor rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Pin hieronder de afbeelding van deze rode linzensoep met kokosmelk direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes
KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*