Pesto gebruik ik heel vaak in verschillende gerechten, namelijk een pasta salade, op een tosti, als dressing voor een groene salade of als toevoeging in de soep. Ik moet toegeven dat ik rode pesto vaak koop, maar zelf maken is zo veel lekkerder.
Dit zijn recepten die bijna geen recepten te noemen zijn, zo makkelijk is het om deze rode pesto te maken. Voor het maken van rode pesto gaat mijn voorkeur uit naar semi-gedroogde tomaatjes, je vindt deze in de supermarkt vaak in het koelvak. Zongedroogde tomaten zijn vaak wat “rozijnachtiger” terwijl de semi-zongedroogde tomaten vaak nog veel meer op tomaten lijken.
Voor rode pesto heb je eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig, namelijk pijnboompitten, gedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voeg alles samen in een keukenmachine, staafmixer of vijzel en je hebt pesto!
Je kunt aan dit recept echt niets verpesten, probeer te kijken waar jou voorkeur naar uitgaat. Varieer met meer- of minder kaas, pijnboompitten en olijfolie en ontdek wat jij lekker vindt.
Rode pesto
1
servings5
minutes5
minutesSuper makkelijk recept om zelf verse rode pesto te maken!
Ingrediënten
200 gram gedroogde tomaten
40 gram Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
Peper en zout
Optioneel wat verse basilicum
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten op laag vuur rondom bruin
- Maal de zongedroogde tomaten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en meng fijn tot je gewenste dikte.
- Vind je de pesto te droog? Voeg dan wat extra olijfolie toe
- Voeg ook eens wat geroosterde paprika uit pot toe! Bewaar de pesto in een schone pot onder een laagje olijfolie, op deze manier kun je de pesto minimaal 2 weken bewaren
Deze pesto kun je perfect serveren bij een bbq! Heerlijk op een broodje of door een pastasalade. Nog meer barbecuerecepten nodig?
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!