Heerlijk recept voor romige knoflooksoep met truffel. Aardappel knoflooksoep, gepofte knoflooksoep maken

Romige knoflooksoep met truffel

Een recept voor heerlijk romige knoflooksoep met truffel. Een perfecte soep om te serveren tijdens de feestdagen, of gewoon omdat je er zin in hebt! Knoflooksoep is nog steeds niet heel bekend in Nederland, de meeste mensen vinden het namelijk heel raar soep van knoflook. In Spanje is knoflooksoep een heel bekend gerecht, daar noemt met het “sopa de ajo”. De knoflooksoep in spanje is vaak helder en om smaak gemaakt met paprikapoeder.

Aardappel of knoflooksoep

In deze soep zitten twee aardappelen en twee bollen knoflook, ik had het dus ook aardappelsoep met knoflook kunnen noemen. Op de een of andere manier vind ik knoflooksoep wel lekkerder klinken haha! Ik heb ervoor gekozen om een heerlijke romige knoflooksoep te maken met een decadente twist door de toevoeging van truffel.

Gepofte knoflooksoep

Doordat je de knoflook eerst poft in de oven krijg je een heerlijke zachte zoete knoflook smaak, de smaak van gepofte knoflook. Het scherpe van rauwe knoflook is verdwenen. Eigenlijk is dit dan ook gepofte knoflooksoep. Je kunt gepofte knoflook in een heleboel verschillende recepten gebruiken, bijvoorbeeld zelfgemaakte knoflooksaus of in zelfgemaakte kruidenboter.

Toppings

Je kunt als finishing touch in deze soep heerlijke toppings toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld krokant gebakken serranoham, spekjes, chorizo of kies een vegetarische optie zoals gemengde paddestoelen of croutons met truffelolie.

Romige knoflooksoep met truffel

5 from 1 vote
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: SoepCuisine: LekkerDifficulty: Makkelijk
Porties

4

kommen
Voorbereiden

40

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totale tijd

0

minutes

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snij de bovenkant van de bollen knoflook af en besprenkel deze met scheutje olijfolie. Rooster de knoflook ongeveer 40 minuten in de oven. Haal de knoflook uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Verwarm in een (soep)pan 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin op laag vuur de ui aan samen met de salie. Knijp de teentjes knoflook boven de pan uit de bol, voeg de blokjes aardappel en de truffeltapenade toe en bak het geheel ongeveer een minuut aan.
  • Blus het geheel af met de bouillon en kookroom en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer het geheel met de staafmixer. Indien je een hele gladde soep wenst, kun je de soep voor serveren nog door een zeef gieten. Garneer met truffelolie en bosui. Ik heb ervoor gekozen om in truffelolie gebakken paddenstoelen als topping toe te voegen.

Tips voor toppings

  • Krokant gebakken serranoham, chorizo, spekjes of gebakken paddestoelen of croutons in truffelolie

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Heb je dit recept voor deze romige knoflooksoep met truffel of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Pin hieronder de afbeelding van deze romige knoflooksoep direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Heerlijk recept voor romige knoflooksoep met truffel. Aardappel knoflooksoep, gepofte knoflooksoep maken
KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*