Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke salade met venkel, bresaola en peer. Ik heb deze salade onlangs gemaakt bij de barbecue en hij viel bij iedereen in de smaak. De heerlijke zoute bresaola, de anijssmaak van de venkel en het zoete van de peer.
Venkel is super veelzijdig, je kunt venkel rauw eten, grillen, stoven of stomen. Heerlijk in salades, en venkel gaat perfect samen met vis en citrus. Venkel is van half juni tot eind oktober uit Nederland verkrijgbaar en prima een week lang te bewaren in de koelkast.
Bresaola is natuurlijk gerijpt en gezouten Italiaanse vlees. Mocht je geen bresaola kunnen vinden dan kun je uiteraard ook serranoham of een andere gedroogde ham gebruiken.
Onlangs maakte ik ook al deze Venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon. Heb je deze salade met venkel, bresaola en peer gemaakt? Dan hoor ik graag wat je ervan vindt! Deel je creatie op Instagram en tag mij erin @FunkyFoodbyNiki of laat een berichtje achter onder het recept.
Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!