Salade met venkel, bresaola en peer

Salade met venkel bresaola en peer

Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke salade met venkel, bresaola en peer. Ik heb deze salade onlangs gemaakt bij de barbecue en hij viel bij iedereen in de smaak. De heerlijke zoute bresaola, de anijssmaak van de venkel en het zoete van de peer.

Venkel is super veelzijdig, je kunt venkel rauw eten, grillen, stoven of stomen. Heerlijk in salades, en venkel gaat perfect samen met vis en citrus. Venkel is van half juni tot eind oktober uit Nederland verkrijgbaar en prima een week lang te bewaren in de koelkast.

Bresaola is natuurlijk gerijpt en gezouten Italiaanse vlees. Mocht je geen bresaola kunnen vinden dan kun je uiteraard ook serranoham of een andere gedroogde ham gebruiken.

Onlangs maakte ik ook al deze Venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon. Heb je deze salade met venkel, bresaola en peer gemaakt? Dan hoor ik graag wat je ervan vindt! Deel je creatie op Instagram en tag mij erin @FunkyFoodbyNiki of laat een berichtje achter onder het recept.

Salade met venkel, bresaola en peer

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes

Deze salade met venkel, bresaola en peer is in 15 minuten klaar. De heerlijke zoute bresaola, de anijssmaak van de venkel en het zoete van de peer smaken geweldig samen!

Ingrediënten

  • 2 peren

  • 80 gram bresaola

  • 1 venkel

  • 200 gram sla naar keuze

  • 2 eetlepels limoensap

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 40 gram walnoten ( of pecan/pistache of een mix hiervan)

  • 2 eetlepels balsamico azijn

Bereidingswijze

  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. Als je een mandoline hebt, schaaf dan de venkel. Heb je geen mandoline, snij dan de venkel in zo dun mogelijke plakken. Doe de venkelplakjes in een schaal met limoensap en olijfolie en laat dit even intrekken
  • Was de sla en maak goed droog. Maak de sla aan met een de balsamico azijn. Voeg de peer, de bresaola en de venkel toe. Garneer met de nootjes en eventueel nog wat extra balsamico azijn.

  • Mocht je balsamico azijn met vijgen en dadel hebben? Gebruik deze dan! Heb je hem niet? Ga het halen, daar krijg je echt geen spijt van

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*