Recept Salted Caramel Cookies met chocolade

Salted Caramel Cookies met chocolade

Dit is een super makkelijk en snel recept voor heerlijke Salted Caramel Cookies met chocolade. Deze koekjes zijn extra lekker door de kleine blokjes fudge en de pure chocolade chips.

Koekjes bakken is absoluut niet moeilijk en wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte koekjes? Deze Salted Caramel Cookies met chocolade ontstonden toen ik nog een bakje mini fudge blokjes vond in mijn lade met bakartikelen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel vaak koekjes bakte. De enige keren dat ik koekjes bakte, bakte ik ze zodat het dochtertje van mijn vriendin deze kon versieren. Uiteraard gebeurde dat met zoveel mogelijk glazuur en sprinkles dat de koekjes zelf niet meer eetbaar waren ;-).

Ik begon eigenlijk met het bakken van koekjes toen ik het boek Modern Baking van Donna Hay al meerdere keren had doorgebladerd. In dit boek staat een recept voor Caramel popcorn, amandel & Malt cookies. Nadat ik deze koekjes had gebakken , bakte ik steeds vaker koekjes. Altijd handig om een koekjesdeeg in de vriezer te hebben, zo zet je in een handomdraai verse koekjes op tafel wanneer je visite krijgt.

De toevoeging van Malted Milk powder zorgt in het koekjesrecept van Donna Hay voor echt die Amerikaanse koekjessmaak. Mocht je het in huis hebben voeg dan ook 1 eetlepel Malted Milk poeder toe aan het beslag voor deze Salted Caramel Cookies met chocolade.

Heb je na het lezen van dit recept zin om nog meer de bakken? Maak dan ook eens deze heerlijke Gevulde koeken, de verrassende Churros cake of deze prachtige Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart.

Salted Caramel Cookies met chocolade

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: BakkenCuisine: ZoetigheidDifficulty: Makkelijk
Servings

18

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Heerlijke koekjes met gezouten karamel en chocolade chips

Ingrediënten

  • 100 gram gezouten roomboter

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 50 gram kristalsuiker

  • 1 groot ei

  • 1 theelepel vanille extract

  • 175 gram bloem

  • 1 tl baksoda

  • snufje zout

  • 30 gram mini fudge blokjes ( of fijngesneden fudge)

  • 50 gram chocolade chips

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Klop de basterd-, kristalsuiker en de boter licht en romig met een handmixer of standmixer. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Voeg vervolgens het ei en de vanille toe en blijf mixen tot het volledig is opgenomen. Zeef de bloem, soda en zout en meng kort door het botermengsel.
  • Als alles goed door elkaar gemengd is voeg je tenslotte de fudgeblokjes en chocolade chips toe en roer je deze door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep bolletjes met een ijstang of met 2 lepels.
  • Je kunt voor het beste resultaat de bolletjes koekjesdeeg even in de vriezer zetten voordat je ze bakt. Wanneer je ze gaat bakken zorg dan voor voldoende ruimte tussen de hoopjes deeg omdat het beslag flink uitloopt. Bak de koeken in 9-10 minuten gaar. De koekjes zijn nog zacht wanneer je ze uit de oven haalt.

  • Tips: Je kunt koekjesdeeg heel goed invriezen. Schuif de bakplaat in de vriezer, laat ze opstijven en doe de bolletjes vervolgens in ziplock zakjes in de vrienzer. Op deze manier heb je altijd verse koekjes in huis!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*