Dit is een super makkelijk en snel recept voor heerlijke Salted Caramel Cookies met chocolade. Deze koekjes zijn extra lekker door de kleine blokjes fudge en de pure chocolade chips.
Koekjes bakken is absoluut niet moeilijk en wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte koekjes? Deze Salted Caramel Cookies met chocolade ontstonden toen ik nog een bakje mini fudge blokjes vond in mijn lade met bakartikelen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel vaak koekjes bakte. De enige keren dat ik koekjes bakte, bakte ik ze zodat het dochtertje van mijn vriendin deze kon versieren. Uiteraard gebeurde dat met zoveel mogelijk glazuur en sprinkles dat de koekjes zelf niet meer eetbaar waren ;-).
Ik begon eigenlijk met het bakken van koekjes toen ik het boek Modern Baking van Donna Hay al meerdere keren had doorgebladerd. In dit boek staat een recept voor Caramel popcorn, amandel & Malt cookies. Nadat ik deze koekjes had gebakken , bakte ik steeds vaker koekjes. Altijd handig om een koekjesdeeg in de vriezer te hebben, zo zet je in een handomdraai verse koekjes op tafel wanneer je visite krijgt.
De toevoeging van Malted Milk powder zorgt in het koekjesrecept van Donna Hay voor echt die Amerikaanse koekjessmaak. Mocht je het in huis hebben voeg dan ook 1 eetlepel Malted Milk poeder toe aan het beslag voor deze Salted Caramel Cookies met chocolade.
Heb je na het lezen van dit recept zin om nog meer de bakken? Maak dan ook eens deze heerlijke Gevulde koeken, de verrassende Churros cake of deze prachtige Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart.
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!