Shoarma Loempia's mini loempia

Shoarma loempia’s

Borrelhapjes, ik ben er gek op! Wie eigenlijk niet? Want bij een drankje hoort toch gewoon een lekker hapje? Daarom deel ik vandaag met jullie het recept voor deze heerlijke shoarma loempia’s. Ik vind het heel moeilijk om iedere keer weer originele borrelhapjes te bedenken. Met de meeste feestjes en borrels val ik toch weer terug op een borrelplank of wraps en toastjes.

Onlangs kreeg ik voor mijn samenwerking met GreenGipsySpices een potje shoarma kruiden opgestuurd met de vraag of ik er een leuk recept van wilde maken. Al heel snel had ik een lijst met allerlei heerlijke shoarma recepten, waaronder dus deze shoarma loempia’s.

Heb jij binnenkort een verjaardag, feestje of gewoon een gezellige vrijdagmiddagborrel? Maak dan ook eens deze Yakitori kipkluifjes, Spaanse saucijzenbroodjes of Nacho’s met bbq pulled chicken. De komende tijd ga ik mijn best doen om nog meer lekkere en originele borrelhapjes te posten op mijn blog.

Deze shoarma loempia’s maakte ik met kippengehakt, maar je kunt er uiteraard ook gewoon rundergehakt voor gebruiken. Serveer deze shoarma loempia’s met zelfgemaakte knoflooksaus. Het recept voor zelfgemaakte knoflooksaus vind je hier!

Shoarma loempia’s

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: BorrelhapjeCuisine: FusionDifficulty: Medium
Servings

25

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

6

minutes

Op zoek naar leuke borrelhapjes? Verras je visite dan eens met deze shoarma loempiaatjes. Deze loempia’s hebben een vulling van gehakt en shoarmakruiden. Serveer met zelfgemaakte knoflooksaus.

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal het filodeeg ruim van te voren uit de vriezer.
  • Snipper de ui heel fijn en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in de pan. Bak hierin het gehakt rul met de kleine blokjes ui en paprika en voeg ook de shoarmakruiden toe
  • Plaats wat van de vulling op de onderste helft van het filodeeg, zorg daarbij dat de randen vrij blijven. Vouw de onderkant over de vulling, vouw de randjes naar binnen. Rol dan de loempia op. Herhaal dit totdat het shoarma gehaktmengsel op is.
  • Nu gaan we de loempia’s bakken. Verwarm hiervoor de zonnebloem olie tot 180 graden en frituur de loempia’s 5-6 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Notes

  • Uiteraard kun je de loempia’s ook in de oven bakken. Smeer ze dan in met wat olijfolie en bak de mini loempia’s in 15-20 minuten op 180 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn .

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*