Thaise massaman curry

Slowcooker Massaman curry

Mijn slowcooker, ik ben er gek op! Inmiddels heb ik hem alweer drie jaar in mijn bezit en met enige regelmaat probeer ik nieuwe recepten bedenken. Ik deel vandaag mijn recept voor slowcooker massaman curry.

Hetgeen wat ik zo geweldig vind aan mijn slowcooker is dat je ‘s morgens alle ingrediënten in een pan gooit en ‘s avonds uit werk staat er een heerlijke maaltijd klaar.

Foodtruckfestival

Onlangs was er een foodtruckfestival in Den Helder, er stond een foodtruck met authentiek Thaise gerechten. Ik bestelde daar massaman curry, een super smaakvolle curry met aardappel en rundvlees. Op de bar van de foodtruck stonden potjes met hete saus. Ik ben best wel gek op pittig eten en schepte dan ook uit beide potjes een lepel op mijn bord.

De Thaise vrouwen in de foodtruck begonnen al te lachen en me te waarschuwen dat het echt hete saus was. Ik gaf aan best wel iets te kunnen hebben, maar het enige wat zij zagen was een blonde griet. Terwijl ik aan het eten was kwamen de vrouwen regelmatig vragen of het nog ging, of ik een doekje nodig had en of mijn make-up nog niet van mijn hoofd gezweet was.

Gelukkig was de saus heerlijk, uiteraard wel pittig, maar gelukkig niet te pittig. Na alle waarschuwingen was ik even bang dat ik me groot moest houden, maar dat viel gelukkig mee. Het leukste moment was dat ik nog een beetje hete saus opgeschepte en de hele familie uit de foodtruck vol verbazing naar die blonde meid zat te kijken.

De volgende dag besloot ik meteen een recept uit te werken voor deze slowcooker massaman curry uiteraard gemaakt met mijn favoriete currypasta! Uiteraard kun je dit recept ook gewoon in de pan maken. Gebruik dan een sudderplaatje en laat het geheel 2-3 uur sudderen.

Op zoek naar nog meer Thaise gerechten? Kijk dan eens naar Thaise gambaspiesjes, Thaise kip met gember en rode currypasta of Thaise groene curry met varkenshaas.

Slowcooker Massaman curry

Recipe by funkyfoodbyniki
Servingsservings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

hours 

Een heerlijk recept voor de slowcooker, met slechts 10 minuten voorbereiding zet je een heerlijke maaltijd op tafel!

Ingrediënten

  • 1 kilo runderiblappen

  • 70 gram massaman curry pasta

  • 400 ml water

  • 1 runderbouillonblokje

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 cm gember

  • 150 ml kokosmelk

  • 800 gram voorgekookte grote krieltjes

  • 2 eetlepels bloem

  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de teentjes knoflook uit en rasp of snijd de gember fijn. Snijd de riblappen in blokjes van circa 2 cm.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak hierin de ui, knoflook en gember aan. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak 2 minuten aan. Voeg de kokosmelk en het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan
  • Doe de blokjes rundvlees in een zak met de bloem en meng goed door elkaar, zodat er op elk blokje vlees bloem zit.
  • Giet het mengsel uit de pan in de slowcooker, voeg de blokjes rundvlees en de krieltjes toe en roer alles goed door elkaar. Zet de slowcooker voor 7 uur op low of 3 uur op high. Serveer met rijst, koriander en limoenpartjes.

  • Voor extra crunch kun je nog wat pinda’s toevoegen na bereiding in de slowcooker.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

4 Comments

  1. Vraag me wel af wat ik met die 2e ui moet doen….. 😉

     
  2. Hoi niki, dit recept lijkt me heerlijk en ga ik komende week zeker proberen! Ik vroeg me alleen af, op de foto zie ik kip ipv rundvlees. Als je dit met kippendijen zou willen maken is de bereiding dan hetzelfde of is de gaartijd korter?

     
    • funkyfoodbyniki

      Hoi Sharon!

      Ik denk dat je de aardappelen voor kip aanziet, want ik heb het gemaakt met rundvlees 😉. Als je het met kippendijen zou maken zou ik persoonlijk de tijd in eerste instantie halveren. Anders krijg je pulled chicken denk ik. Ik heb het nog nooit gemaakt met kip dus durf niet te zeggen hoe het resultaat zou zijn!

       

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*