Recept voor Griekse chocolade cake

SOKOLATOPITA Griekse chocoladecake

Elke maand organiseert Mandy van Mandyandmore een foodblogswap genaamd #Swiepswoepswap. In november kreeg ik de blog van Elefteria toegewezen. Elefteria heeft Griekse Roots en haar website staat dan ook vol met heerlijke Griekse recepten. Ik koos meteen voor de Sokolatopita een Griekse chocoladecake!

Ik had deze post al enige tijd klaar staan, maar eerlijk gezegd ben ik het recept gewoon vergeten te posten, shame on me! Aangezien iedereen al bezig is met goede voornemens en leek het mij gewoon een goed idee om een chocoladebommetje te posten. Ik start maandag weer met gezond eten, maar aangezien het allemaal om balans draait moet je af en toe iets lekkers kunnen eten. Aangezien het zondagbakdag is raad ik jullie allemaal aan om deze heerlijke Sokolatopita oftewel Griekse chocoladecake te maken!

Een heerlijke chocoladecake welke je overgiet met een heerlijke chocolademelk wanneer hij uit de oven komt. Op zoek naar nog meer inspiratie voor deze zondag bakdag?Bekijk dan ook eens de recepten voor deze Oreo brownies of deze heerlijke Salted caramel cookies.

Mocht je een van mijn recepten gaan maken, dan vindt ik het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #funkyfoodbyniki te gebruiken of tag mij (@funkyfoodbyniki) in je bericht!

SOKOLATOPITA | Griekse chocoladecake

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: ZoetigheidCuisine: GrieksDifficulty: Makkelijk
Servings

16

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

45

minutes
Total time

3

hours 

Recept voor een heerlijke Griekse

Ingrediënten

  • 4 eieren

  • 20 gram baking powder

  • 8 gram vanille suiker

  • 350 gram suiker

  • 30 gram cacaopoeder

  • 300 gram bloem

  • 750 ml melk

  • 120 gram roomboter

  • 300 gram (smelt)chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de bloem, 30 gram van de cacaopoeder en de baking powder. In een andere kom klop je de eieren en voeg je daarna de suiker toe. Als deze twee goed gemengd zijn komt de vanillesuiker erbij en 250 ml melk. Smelt de boter en voeg deze tevens toe.
  • Beetje bij beetje voeg het bloemmengsel in de tweede kom. Iedere keer als je wat bloem toevoegt roer je alles door elkaar. Schenk het mengsel in een rechthoekige ovenschaal die je hebt ingevet met boter en vervolgens hebt bestrooid met cacaopoeder.
  • Laat de sokolatopita 45 minuten garen in de voorverwarmde oven. Als deze gaar is haal je hem uit de oven en snijd je de sokolatopita in stukken. Je maakt ook kleine sneetjes met een mes in de stukken. Dat doe je zodat de chocoladesaus straks goed verdeeld wordt.
    In een pan verwarm je 500 ml melk samen met de chocolade en roer je tot het één geheel wordt. Giet deze nog heet over de sokolatopita heen.
  • Laat hem eerst op je werkbank afkoelen en vervolgens minimaal drie uur in de koelkast.

  • Voeg eens wat extra chocoladechips toe, voor extra bite!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*