bladerdeeghapjes met chorizo en gehakt

Spaanse saucijzenbroodjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt gek op bladerdeeg. Het is super veelzijdig en je maakt er de lekkerste hapjes mee, zoals deze Spaanse saucijzenbroodjes.

Bladerdeeghapjes zijn ook altijd een groot succes als borrelhapje op bijvoorbeeld een verjaardag. Regelmatig maak ik hier nog steeds pigs in a blanket, oftewel knakworstjes met bladerdeeg. Die doen het namelijk altijd goed.

Je zult waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat ik naast bladerdeeg, ook gek ben op chorizo. Ik dacht waarom combineer ik deze twee niet en zo kwam ik op het idee voor deze Spaanse saucijzenbroodjes. Een heerlijk borrelhapje van bladerdeeg, gehakt, chorizo & paprikapoeder.

Chorizo is een traditionele Spaanse worst welke rood van kleur is. De chorizo krijgt deze kleur door de piment choricero, een paprikasoort welke een beetje lijkt op een puntpaprika. Ik gebruik in bijna al mijn recepten de gerookte paprikapoeder van La Chinata. Deze paprikapoeder is op eikenhout gerookt en geeft zoveel smaak aan je gerecht!

Ben je op zoek naar nog meer recepten met chorizo? Kijk dan ook eens naar deze heerlijke Lasagne met chorizo en ricotta, deze Tomatensoep met chorizo of wat dacht je van deze Spaanse rijst met chorizo & kip.

Spaanse saucijzenbroodjes

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

40

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Recept voor kleine Spaanse saucijzenbroodjes met chorizo. Een heerlijk bladerdeeg hapje voor bij de borrel, of een leuk hartig hapje om te serveren op een verjaardag.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg

  • 300 gram half of half gehakt

  • 150 gram chorizo

  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder

  • 1 eetlepel oregano

  • 1 ei

  • 2 eetlepels paneermeel

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwijder het vel van de chorizo en hak de worst zo fijn mogelijk.
  • Meng de chorizo met het gehakt. Kluts een ei en voeg de helft van het ei toe aan het gehaktmengsel. Voeg tenslotte nog de gerookte ( pikante) paprikapoeder, de oregano en het paneermeel toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het bladerdeegvel in de lengte doormidden. Verdeel het gehaktmengsel in tweeën en maak er 2 lange worsten van. Mocht dit niet gaan doe het dan in 4-en. Leg de chorizo-gehaktworsten op het bladerdeeg en druk de uiteinden goed aan. Snijd de bladerdeegrollen om de 2 cm door zodat je 2 rijen van ongeveer 20 broodjes krijgt..
  • Bestrijk de rollen met losgeklopt ei en garneer eventueel met wat sesamzaadjes of maanzaad. Bak de broodjes vervolgens 20 minuten in de oven.

  • Serveer deze broodjes met aioli!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

2 Comments

  1. Ziet er lekker uit! Kan je ze ook van te voren maken en later afbakken?

    • funkyfoodbyniki

      Hi Marije,

      Ik zou ze helemaal afbakken en later even opwarmen, ik ben bang dat het bladerdeeg anders te klef wordt!
      Fijne dagen gewenst!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*