Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt gek op bladerdeeg. Het is super veelzijdig en je maakt er de lekkerste hapjes mee, zoals deze Spaanse saucijzenbroodjes.
Bladerdeeghapjes zijn ook altijd een groot succes als borrelhapje op bijvoorbeeld een verjaardag. Regelmatig maak ik hier nog steeds pigs in a blanket, oftewel knakworstjes met bladerdeeg. Die doen het namelijk altijd goed.
Je zult waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat ik naast bladerdeeg, ook gek ben op chorizo. Ik dacht waarom combineer ik deze twee niet en zo kwam ik op het idee voor deze Spaanse saucijzenbroodjes. Een heerlijk borrelhapje van bladerdeeg, gehakt, chorizo & paprikapoeder.
Chorizo is een traditionele Spaanse worst welke rood van kleur is. De chorizo krijgt deze kleur door de piment choricero, een paprikasoort welke een beetje lijkt op een puntpaprika. Ik gebruik in bijna al mijn recepten de gerookte paprikapoeder van La Chinata. Deze paprikapoeder is op eikenhout gerookt en geeft zoveel smaak aan je gerecht!
Ben je op zoek naar nog meer recepten met chorizo? Kijk dan ook eens naar deze heerlijke Lasagne met chorizo en ricotta, deze Tomatensoep met chorizo of wat dacht je van deze Spaanse rijst met chorizo & kip.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!
Ziet er lekker uit! Kan je ze ook van te voren maken en later afbakken?
Hi Marije,
Ik zou ze helemaal afbakken en later even opwarmen, ik ben bang dat het bladerdeeg anders te klef wordt!
Fijne dagen gewenst!