Soms ontstaan er per ongeluk van die recepten, welke best de moeite waard zijn om te delen. Zo ook deze spaghetti met kerrie & garnalen. Ik doe altijd aan #restjesmanagement , dus koken met alles wat ik nog in huis heb. Ik gooi dan ook bijna nooit eten weg, maar verwerkt het in gerechten.
Mijn beste tips tegen voedselverspilling zijn:
- Kijk aan het eind van de week welke groente je nog in huis hebt. Snijd dit allemaal en meng het met olijfolie en kruiden en schuif het in de oven. Vervolgens gebruik ik deze groente als bijgerecht, voeg er wat couscous aan toe als diner of verwerk het in een lauwwarme salade.
- Ik gebruik vaak de restjes van mijn avondeten in mijn lunchrecepten. Heb ik bijvoorbeeld wat sperzieboontjes over? Dan trek ik er een blikje tonijn bij open en maak ik er een tonijnsalade met boontjes van.
Ik had in de koelkast nog verse volkoren spaghetti en besloot eens wat anders te doen dan de normale “rode” saus of roomsaus. Kokosmelk is niet het eerste ingrediënt waar ik aan denk bij het maken van spaghetti, maar af en toe moet je eens iets uitproberen.
Zo ontstond deze fusion Spaghetti met met kerrie, kokosmelk, prei, garnalen en koriander. Uiteraard kun je dit gerecht ook maken met noodles in plaats van spaghetti.
Op zoek naar nog meer inspiratie zonder vlees? Kijk dan ook eens naar onderstaande gerechten: