Spaghetti met garnalen en kokosmelk

Spaghetti met kerrie & garnalen

Soms ontstaan er per ongeluk van die recepten, welke best de moeite waard zijn om te delen. Zo ook deze spaghetti met kerrie & garnalen. Ik doe altijd aan #restjesmanagement , dus koken met alles wat ik nog in huis heb. Ik gooi dan ook bijna nooit eten weg, maar verwerkt het in gerechten.

Mijn beste tips tegen voedselverspilling zijn:

  • Kijk aan het eind van de week welke groente je nog in huis hebt. Snijd dit allemaal en meng het met olijfolie en kruiden en schuif het in de oven. Vervolgens gebruik ik deze groente als bijgerecht, voeg er wat couscous aan toe als diner of verwerk het in een lauwwarme salade.
  • Ik gebruik vaak de restjes van mijn avondeten in mijn lunchrecepten. Heb ik bijvoorbeeld wat sperzieboontjes over? Dan trek ik er een blikje tonijn bij open en maak ik er een tonijnsalade met boontjes van.

Ik had in de koelkast nog verse volkoren spaghetti en besloot eens wat anders te doen dan de normale “rode” saus of roomsaus. Kokosmelk is niet het eerste ingrediënt waar ik aan denk bij het maken van spaghetti, maar af en toe moet je eens iets uitproberen.

Zo ontstond deze fusion Spaghetti met met kerrie, kokosmelk, prei, garnalen en koriander. Uiteraard kun je dit gerecht ook maken met noodles in plaats van spaghetti.

Spaghetti met kerrie & garnalen

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram garnalen

  • 250 gram verse spaghetti

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 prei

  • 1 rode peper

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 eetlepel kerrie

  • verse koriander

Bereidingswijze

  • Snijd de prei en rode peper in ringen en pers de knoflooktenen uit.
  • Bak de kerriepoeder aan in een droge koekenpan. Voeg na 2 minuten de garnalen, knoflook en rode peper toe. Roerbak voor 3 minuten. Het is niet erg als het een beetje aanbakt, dit roer je los met het toevoegen van de kokosmelk.
  • Bak de prei mee en voeg de kokosmelk toe, laat het geheel enkele minuten inkoken. Kook ondertussen de pasta of noodles zoals aangegeven op de verpakking.
  • Maak het geheel af met verse koriander en breng op smaak met peper en zout.

  • Heb je nog andere groente in de koelkast? Bijvoorbeeld paprika, courgette of champignons? Schroom dan niet om ze toe te voegen

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie zonder vlees? Kijk dan ook eens naar onderstaande gerechten:

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*