Recept voor spicy falafelbowl

Spicy falafelbowl

Het is weer tijd voor een vegetarisch recept, namelijk deze spicy falafelbowl! Deze vegetarische bowl zit boordevol met groente en daar heb ik op dit moment echt behoefte aan.

Ik verlang echt weer naar de lange zomeravonden, dat je uit je werkt komt en nog heerlijk in de tuin kan zitten. Het drinken van een wijntje in de zon en het eten van salades als avondeten.Op dit moment heb ik even een januari dipje en volgens mij ben ik niet de enige. Ik ben een beetje futloos en weet inmiddels dat mijn voeding daar ook voor een groot deel verantwoordelijk voor is.

De feestdagen zijn achter de rug en dus is het weer tijd om in het normale ritme te komen. Tijd om weer goed voor mezelf te zorgen. Deze week deed ik dat onder andere door deze spicy falafelbowl te maken als avondeten.

Mocht je na het zien van deze vegetarische bowl nog meer zin hebben in verantwoorde vegetarische recepten? Maak dan ook eens deze gevulde paprika’s met couscous en feta, een heerlijke Gado Gado of deze pittige zwarte peper tofu van Ottolenghi.

Spicy falafelbowl

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: HoofdgerechtCuisine: ComfortfoodDifficulty: Makkelijk
Porties

2

Porties
Voorbereiden

5

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Zin in een snel, makkelijk en ook nog eens verantwoord gerecht? Maak dan deze heerlijk spicy falafelbowl!

Ingrediënten

  • 200 gram pittige falafel

  • 100 gram quinoa of couscous

  • 200 gram zoete aardappelblokjes

  • Handje babyspinazie

  • Handje gesneden rode kool

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel olijfolie

  • Optioneel: Koriander om te garneren

  • Voor de saus
  • 2 eetlepels zelfgemaakte knoflooksaus

  • 1 eetlepel siracha of andere pittige saus

Bereidingswijze

  • Maak de knoflooksaus volgens het recept, voeg aan het eind de siracha toe en zet apart. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bereid de quinoa of couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  • Meng de zoete aardappelblokjes met de olijfolie, knoflook, komijn en paprikapoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de zoete aardappelblokjes over de bakplaat. Rooster de zoete aardappel 15-20 minuten in de oven. Hussel na 10 minuten een keer om.
  • Bak ondertussen de falafel in een pan met een eetlepel olie. De falafel bak je in 8-10 minuten op middelhoog vuur terwijl je ze regelmatig omdraait.
  • Het is tijd om de borden op te maken. Ik vind het leuk om in vakjes te werken, dus 1 vakje met babyspinazie, vervolgens rode kool, de geroosterde zoete aardappel, de falafel en tenslotte de quinoa of couscous. Serveer met de saus en garneer met koriander.

Tips

  • Je kunt ook een atjar maken van de rode kool, breng hiervoor 150 ml azijn aan de kook met 50 gram suiker. Roer door tot de suiker is opgelost. Giet over de rode kool en zet deze apart tot je de borden gaat opmaken

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor spicy falafelbowl,
KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*