Vandaag weer een super makkelijk recept voor een doordeweekse avond. Deze keer Sticky harissakip met couscous en kikkererwten. Een soort traybake met heerlijke zoet pittige kippendijen.
Wat is harissa?
Harissa is een pittige rode saus afkomstig uit Noord-Afrika en bestaat onder andere uit: pepers, tomaat, komijn, koriander en knoflook. Het is te vergelijken met sambal en chilisaus alleen vind ik het persoonlijk veel aromatischer.
Mocht je niet van pittig eten houden, maak deze Sticky Harissakip met couscous dan toch ;-). Doordat je de pikante harissa mengt met honing krijg je een zoet-pittige saus die te vergelijken is met sweet chilisaus.
Harissa haal je gewoon bij de AH, mocht je het niet in huis hebben en geen tijd of zin hebben om het te halen, probeer dit recept dan met sweetchilisaus. Smeer de kippendijen dan in met chilisaus in plaats van het honing-harissamengsel.
Tot twee jaar geleden aten wij niet zo vaak couscous en harissa had ik helemaal nog nooit gegeten. De Aziatische keuken was ik volop aan het ontdekken. Opeens kwam ik overal Ottolenghi tegen, met zijn Midden-Oosterse recepten. Daar waren opeens de rozenharissa, de couscous en de ingelegde citroen. Steeds vaker probeer ik deze ingrediënten te gebruiken en de Midden- Oosterse keuken verder te ontdekken.
Met dit recept wil ik laten zien dat ook de Midden-Oosterse keuken erg toegankelijk kan zijn. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat als je het recept hebt geprobeerd!
Op zoek naar meer makkelijke recepten uit de oven? Klik dan eens op een van onderstaande afbeeldingen
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
