Sinds 2 weken wonen Bart en ik in ons nieuwe huis. Zoals je misschien al op Instagram hebt kunnen zien hebben wij ineens een mega tuin. In deze tuin staan ook allemaal fruitbomen, waaronder 2 soorten stoofpeertjes. Ik heb aardig wat recepten uitgeprobeerd voor stoofperen uit de slowcooker, maar dit is wel mijn favoriet geworden.
Eigenlijk zijn we net te laat verhuisd. Er zitten geen peren en appels meer aan de bomen, gelukkig belde de vorige bewoners mij vorige maand regelmatig op dat ik mocht komen plukken. Ik heb de recepten dan ook allemaal getest met stoofperen uit onze eigen tuin.
Deze stoofperen uit de slowcooker kun je ook prima zonder alcohol maken, vervang daarvoor de vruchtenwijn voor 250 ml water. Ook als je geen slowcooker hebt kun je deze stoofperen prima maken, stoof de peren dan in 3 uur op zo’n laag mogelijk vuur gaar. Je kunt hiervoor het beste gebruik maken van een sudderplaatje.
Dus altijd al stoofperen willen maken, maar vroeg je je altijd al af hoelang moeten stoofperen stoven? Of hoe krijg ik mooie rode stoofperen? Volg dan onderstaand recept en krijg net zulke mooie peertjes als op onderstaande foto.
Heb je een slowcooker en ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Maak dan ook eens deze Slowcooker Massaman curry, Mexicaans stoofvlees uit de slowcooker of deze Kip tikka masala uit de slowcooker.
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

3 uur op het gas is erg lang. 45 minuten is genoeg.
Hoi Kitty, bedankt voor je reactie. Dit moest inderdaad maar een uurtje zijn, typefout ik heb het meteen aangepast!
Als je met alcohol doet doe je er dan ook nog de bessensap bij?
Of is de bessensap alleen voor alcoholvrij?
Hi! Ik doe niet en/en maar bessensap op alcohol.