Stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen uit de slowcooker

Sinds 2 weken wonen Bart en ik in ons nieuwe huis. Zoals je misschien al op Instagram hebt kunnen zien hebben wij ineens een mega tuin. In deze tuin staan ook allemaal fruitbomen, waaronder 2 soorten stoofpeertjes. Ik heb aardig wat recepten uitgeprobeerd voor stoofperen uit de slowcooker, maar dit is wel mijn favoriet geworden.

Eigenlijk zijn we net te laat verhuisd. Er zitten geen peren en appels meer aan de bomen, gelukkig belde de vorige bewoners mij vorige maand regelmatig op dat ik mocht komen plukken. Ik heb de recepten dan ook allemaal getest met stoofperen uit onze eigen tuin.

Deze stoofperen uit de slowcooker kun je ook prima zonder alcohol maken, vervang daarvoor de vruchtenwijn voor 250 ml water. Ook als je geen slowcooker hebt kun je deze stoofperen prima maken, stoof de peren dan in 3 uur op zo’n laag mogelijk vuur gaar. Je kunt hiervoor het beste gebruik maken van een sudderplaatje.

Dus altijd al stoofperen willen maken, maar vroeg je je altijd al af hoelang moeten stoofperen stoven? Of hoe krijg ik mooie rode stoofperen? Volg dan onderstaand recept en krijg net zulke mooie peertjes als op onderstaande foto.

Heb je een slowcooker en ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten? Maak dan ook eens deze Slowcooker Massaman curry, Mexicaans stoofvlees uit de slowcooker of deze Kip tikka masala uit de slowcooker.

Stoofperen uit de slowcooker

4 from 4 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: BijgerechtCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

hours 

Prachtige rode stoofpeertjes uit de slowcooker. Je kunt ze met vruchtenwijn maken, maar ook zonder alcohol met bessensap.

Ingrediënten

Bereidingswijze

 • Schil de peren. Je kunt ervoor kiezen om de peren in zijn geheel te bereiden of in partjes. Wil je liever partjes? Haal dan het klokhuis eruit en doe de peren in de slowcooker. Heb je liever hele peren? Laat dan het klokhuis zitten en zet ze naast elkaar in de slowcooker of pan.
 • Voeg alle overige ingrediënten ( behalve de maizena) toe en zet de slowcooker voor 5 uur op low bij hele peren en 3,5 uur bij partjes.
 • Ik kies er aan het einde nog voor om de saus in te koken. Hierdoor doe ik de saus in een steelpannetje en laat ik het 10-15 minuten inkoken. Tenslotte roer ik de eetlepel maizena met een eetlepel water door elkaar en voeg ik dit toe aan het stoofperensap. Ik laat het nog 5 minuten langzaam doorkoken en vervolgens giet ik het ingedikte sap over de peertjes.

 • Bewaar de stoofperen in een afgesloten pot in de koelkast. Uiteraard is dit recept ook prima te maken zonder slowcooker. Stoof de peren dan in 1 uur gaar en dieprood, je kunt hiervoor het beste gebruik maken van een sudderplaatje

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor de lekkerste rode stoofperen uit de slowcooker
KokenKoken

4 Comments

 1. 3 uur op het gas is erg lang. 45 minuten is genoeg.

  • funkyfoodbyniki

   Hoi Kitty, bedankt voor je reactie. Dit moest inderdaad maar een uurtje zijn, typefout ik heb het meteen aangepast!

 2. Als je met alcohol doet doe je er dan ook nog de bessensap bij?
  Of is de bessensap alleen voor alcoholvrij?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*