Als ik uit mijn werk kom heb ik niet altijd zin om uitgebreid te koken, soms wil je gewoon een voedzame maaltijd die in een handomdraai op tafel staat. Aan mijn statistieken te zien zijn dit ook de recepten die jullie het meeste waarderen. Daarom deel ik vandaag met jullie dit recept voor Surinaamse bami met snijbonen.
De Surinaamse keuken is geen ingewikkelde keuken, maar op de een of andere manier smaakt het als ik het zelf maak nooit zoals bij de Surinaamse toko. Enkele jaren geleden at ik bij een collega Surinaamse bami. Deze collega gaf mij “het geheim” van de Surinaamse keuken namelijk Maggiblokjes. De ouderwetse rood-gele bouillonblokjes. Volgens haar gaan er in elke Surinaamse maaltijd wel een paar ouderwetse Maggiblokjes.
Ik heb er een hekel aan om eten weg te gooien en verwerk dan ook bijna altijd restjes in de maaltijden die ik maak. Onlangs heb ik weer eens een TooGoodtToGo tas opgehaald bij de plaatselijke supermarkt. Hierin zat een zakje snijbonen welke in gebruikte in deze Surinaamse bami met snijbonen.
Wil je dit recept helemaal afmaken? Maak dan deze zoetzure komkommers erbij!
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Heerlijk dat soort keuken ‘geheimen’ 🙂 Ik heb hem met link en al op mijn to-cooklijstje gezet want die ga ik snel eens maken.
Wat leuk Ilona! Ik hoor graag wat je ervan vindt =)
Goedgekeurd hoor! De pan was helemaal leeg 🙂