Surinaamse bami met snijbonen

Surinaamse bami met snijbonen

Als ik uit mijn werk kom heb ik niet altijd zin om uitgebreid te koken, soms wil je gewoon een voedzame maaltijd die in een handomdraai op tafel staat. Aan mijn statistieken te zien zijn dit ook de recepten die jullie het meeste waarderen. Daarom deel ik vandaag met jullie dit recept voor Surinaamse bami met snijbonen.

De Surinaamse keuken is geen ingewikkelde keuken, maar op de een of andere manier smaakt het als ik het zelf maak nooit zoals bij de Surinaamse toko. Enkele jaren geleden at ik bij een collega Surinaamse bami. Deze collega gaf mij “het geheim” van de Surinaamse keuken namelijk Maggiblokjes. De ouderwetse rood-gele bouillonblokjes. Volgens haar gaan er in elke Surinaamse maaltijd wel een paar ouderwetse Maggiblokjes.

Ik heb er een hekel aan om eten weg te gooien en verwerk dan ook bijna altijd restjes in de maaltijden die ik maak. Onlangs heb ik weer eens een TooGoodtToGo tas opgehaald bij de plaatselijke supermarkt. Hierin zat een zakje snijbonen welke in gebruikte in deze Surinaamse bami met snijbonen.


Surinaamse bami met snijbonen

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: DinnerCuisine: SurinaamsDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd

  • 500 gram kippendijen ( of kipfilet) in blokjes

  • 2 knoflooktenen fijngesneden

  • 2 cm verse gember geraspt ( of een tl gemberpoeder)

  • 1/2 theelepel five-spicespoeder

  • 1 theelepel trassi

  • 2 theelepels tomatenpuree

  • 3 ouderwetse Maggiblokjes

  • 3 eetlepels Ketjap manis

  • 6 el sojasaus

  • 400 gram gesneden snijbonen

  • Zonnebloemolie

  • Fijngesneden selderij

  • 2 eetlepels water

  • 1 pak volkoren spaghetti

Bereidingswijze

  • Breng een ruime pan water aan de kook met 2 van de bouillonblokjes. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in de pan en voeg meteen de ui, trassi en knoflook toe. Fruit rustig aan en voeg vervolgens de tomatenpuree, geraspte gember, bouillonblokje en de five-spicespoeder toe. Roer het geheel ongeveer een minuut door en blus af met de 2 eetlepels water.
  • Voeg de blokjes kip toe en bak rondom gaar en bruin. Giet de pasta af met behulp van een vergiet of zeef en doe terug in de warme pan. Meng de warme pasta met de Ketjap en sojasaus en roer goed door.
  • Voeg de snijboontjes toe aan de kipfilet en bak even mee. Schep vervolgens steeds een beetje pasta door het kipmengsel en roer goed door zodat de kip goed verdeeld is door de pasta.
  • Serveer met de fijngesneden selderij en zoet-zure komkommer.

Op zoek naar inspiratie voor het avondeten?

 

3 Comments

  1. Heerlijk dat soort keuken ‘geheimen’ 🙂 Ik heb hem met link en al op mijn to-cooklijstje gezet want die ga ik snel eens maken.

     
  2. Goedgekeurd hoor! De pan was helemaal leeg 🙂

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*