Tagliata di Manzo Heerlijk recept voor een klassieke Italiaanse salade, Tagliata di Manzo. Dungesneden rundvlees met rucola, Parmezaanse kaas en balsamico.

Tagliata di Manzo

Tagliata di manzo ook wel bekend als Filetto di manzo,letterlijk vertaald dunsgesneden rundvlees. Vorig jaar zijn wij met een groep meiden uit mijn schoonfamilie naar Italië gegaan en daar aten we heerlijke Tagliata di manzo. Een heerlijke salade met dungesneden rundvlees, rucola, balsamico en Parmezaanse kaas..

In Italië verbleven wij bij Bed & Breakfast Casa dei Colli welke toen nog werd gerund door Frans en Ingrid, bekende van een familielid. De B&B ligt in Le Marche vlakbij Mergo, een gebied wat nog niet is ontdekt door het massatourisme. Het leverde leuke gezichten op als we met 12 Hollandse vrouwen een restaurant binnen kwamen lopen waar niemand een woord Engels sprak.

De vrouwen van Frans

Uiteraard was er door Frans al voor ons gereserveerd en werd er meteen geroepen : ‘Ahh Donne di Frans!’ oftewel de vrouwen van Frans. We kregen de kaart en karaffen met wijn en vervolgens kon het kiezen beginnen. Iets wat niet makkelijk is kan ik je vertellen, aangezien ik alles heerlijk vond.

De menukaart was uiteraard in het Italiaans, gelukkig kon ik er wel enigszins wijs uit worden. Niet omdat ik Italiaans spreek, maar wel heel erg gek ben op Italiaans eten. Veel gerechten kwamen mij dus wel bekend voor waardoor ik het wel kon herleiden. Hierdoor heeft iedereen het hele weekend aan mij gevraagd wat alles betekende haha, maar zodra het niet over eten ging had ik ook geen idee.

Eenvoudig en puur

Ik vond het heerlijk om op deze manier ik aanraking te komen met de heerlijk authentieke kant van Italië, zonder het massatoerisme. Alles perfect in zijn eenvoud, zoals naar mijn idee de Italiaanse keuken bedoel is. Groots resultaat met weinig maar kwalitatief goede producten. Deze Tagliata di manzo is daar naar mijn idee het perfecte voorbeeld van.

Een mooi stuk rundvlees, goede balsamico en heerlijke Parmezaanse kaas zorgen samen voor dit heerlijk gerecht.

Welk vlees gebruik je voor Tagliata di manzo?

Voor deze tagliata di manzo kun je allerlei soorten rundvlees gebruiken. Mijn voorkeur heeft het om rundvlees van goede kwaliteit te gebruiken met een mooie vetmarmering, zoals bijvoorbeeld ribeye. Het vet smelt tijdens de bereiding en geeft enorm veel extra smaak aan je vlees.

Tagliata di manzo op de bbq

Het liefst bereid ik mijn stuk rundvlees voor de tagliata op de barbecue. Ik maak hiervoor de barbecue klaar voor direct grillen op 250 graden. Tijdens het opwarmen leg ik ook alvast het gietijzeren rooster in de barbecue zodat deze mooi warm kan worden. De bereiding op de bbq is verder hetzelfde zoals in de receptenkaart beschreven.

Wil je nog meer inspiratie met een Italiaans tintje? Bekijk dan ook eens Orzo met kip tomatensaus en Parmezaanse kaas, Lasagne met chorizo en ricotta of Spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus.

Tagliata di Manzo

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki Course: Salade, Hoofdgerechten met vleesCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Personen
Voorbereiden

5

minutes
Bereidingstijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Heerlijk recept voor een klassieke Italiaanse salade, Tagliata di Manzo. Dungesneden rundvlees met rucola, Parmezaanse kaas en balsamico.

Ingrediënten

  • 4 4 entrecotes, ribeyes of biefstukken van goede kwaliteit

  • 150 gram 150 Rucola

  • 200 gram 200 Semi-gedroogde cherry tomaatjes

  • 50 gram 50 Pijnboompitjes

  • 90 gram 90 Parmezaanse kaas

  • Balsamico azijn of crema balsamico

  • Peper en zout ( bij voorkeur Maldon zout)

Bereidingswijze

  • Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi vervolgens met peper en zout en verhit een grillpan ( uiteraard kun je het vlees ook op de bbq bereiden).
  • Bak het vlees 2-3 minuten aan beide kanten en haal het uit de pan. Laat het vlees rusten op een plank of bord, zodat de sappen zich weer kunnen verdelen
  • Verhit een pan en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Meng in een kom de rucola met de balsamico azijn en de tomaten.
  • Snijd het vlees in mooie dunne plakken en serveer met de rucola, Parmezaanse kaas en de pijnboompitten. Heerlijk met een gegrild broodje of een stukje stokbrood.

  • Gebruik liever geen zongedroogde tomaten uit een potje. Kun je geen semi-gedroogde tomaatjes vinden dan kun je ook zelf cherrytomaatjes drogen in de oven. halveer hiervoor de cherrytomaatjes, leg ze met de snijkant naar boven en besprenkel met olijfolie, peper en zout en droog 3 uur in de oven op 90 graden.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Heb je dit recept voor tagliata di manzo of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*