Het recept voor deze Taiwanese rundersoep is geïnspireerd op het recept uit een van mijn favoriete kookboeken namelijk; My Asian kitchen van Jennifer Joyce.
Ik ben gek op de Aziatische keuken, maar het bleef mij altijd een groot raadsel hoe de smaken in bepaalde gerechten tot stand komen. Wanneer je het boek hebt aangeschaft maak je zeker een ritje naar de toko, maar wanneer je eenmaal bepaalde ingrediënten in huis hebt flans je de verschillende recepten zo in elkaar. De recepten zijn duidelijk beschreven en inmiddels heb ik meer dan 5 gerechten uit het boek gemaakt, welke allemaal heerlijk authentiek smaakte!
Dat ik gek ben op Ramen is geen verassing meer, maar ik wilde weer een nieuwe Oosterse soep toevoegen aan mijn repertoire. De Toban Djian heb ik altijd in huis om ramen te maken. Toban Djian is gefermenteerde chilibonen pasta en geeft samen met de steranijs de karakteristieke smaak aan deze Taiwanese rundersoep.
Deze soep is behoorlijk pittig, maar als je van een beetje pittig eten houd gaat dit recept je zeker bevallen! Ik bereid dit recept overigens altijd in mijn slowcooker.
Geen slowcooker? Geen probleem
Heb je geen slowcooker? Geen probleem, dit recept kun je ook in een gewone stoofpan of in de oven maken, volg het recept gewoon zoals beschreven. Wanneer je het in de pan bereid zorg dan dat je een pan met een dikke bodem hebt, zet het gerecht dan op zeer laag vuur voor 2- 2,5 uur. Mocht je het in de oven willen bereiden, verwarm de oven dan op 160 graden en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal dan voor 1,5-2 uur in de oven.
Wel een slowcooker en op zoek naar meer lekkere recepten?
Ik probeer regelmatig nieuwe recepten te bedenken voor in de slowcooker! Hieronder volgen enkele links van mijn andere slowcooker recepten.
- Thaise milde massaman curry
- Kip tikka masala
- Koreaans rundvlees uit de slowcooker
- Stoofperen uit de slowcooker
Taiwanese rundersoep
Course: SoepCuisine: TaiwaneesDifficulty: Makkelijk4
kommen20
minutes4
hours4
hoursHeerlijk pittige en Aziatische noodlesoep welke je perfect kunt bereiden in de slowcooker!
Ingrediënten
2 eetlepels olie
500 gram runderschenkel
5 teentjes knoflook fijngesneden
2 uien in parten
4 cm verse gember geraspt of fijngesneden
1 theelepel venkelzaadjes
3 steranijs
1 theelepel szechuanpeperkorrels
2 eetlepel toban jiang
1 eetlepel zwarte azijn
1 eetlepel basterdsuiker
4 tomaten in grove stukken
125 ml lichte sojasaus
125 ml Shaoxing rijstwijn
250 gram eiernoedels
Paksoi en lenteui
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan en bak de runderschenkel rondom goed aan in de hete olie. Kneus ondertussen de peperkorrels en de venkelzaadjes in een vijzel en voeg toe aan de pan.
- Voeg alle ingrediënten, behalve de noodles, paksoi en lente-ui toe. Giet er tenslotte 1 liter water bij. Bereid je het recept in de slowcooker zet hem dan 8 uur op low of 4 uur op high.
- Kook aan het eind nog wat noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste minuut de paksoi toe en plaats in grote kommen. Schep de warme soep eroverheen en klaar is je Taiwanese rundersoep.
- Geen paksoi in huis? Gebruik dan spinazie of voeg wat champignons toe aan de begin van de bereiding.
De link naar het kookboek is een affiliate link, dit betekend dat ik een klein percentage krijg als je het boek via deze link koopt. Goed om te weten: jij betaald niets extra, je betaalt zelf niet meer dan wanneer je een product via mijn affiliate link koopt.
Op zoek naar nog meer inspiratie voor Oosterse soepen? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!