bbq recept Thaise gamba spiesjes

Thaise gambaspiesjes

Het mooie weer komt er weer aan, dus tijd voor wat barbecue recepten. Ik ben fan van recepten die makkelijk te bereiden zijn maar wel barstensvol smaak zitten. Dat geldt zeker voor deze Thaise gambaspiesjes.

Als mensen horen dat wij gemiddeld 2 a 3 keer per week barbecueën hoor ik regelmatig: ‘Bah, dat wordt je toch ook zat’, of iets anders in die trant. Al zou ik 2 a 3 keer per week hamburgers, speklappen en worstjes eten met mega veel stokbrood en huzarensalade, dan zou ik dat inderdaad snel zat worden.

recept voor gambaspiesjes van de barbecue, heerlijk met een thaise currymarinade

Gelukkig komt er ook hier in Nederland steeds meer verandering in de bbq cultuur. Pulled pork en spareribs worden bijna in iedere tuin klaargemaakt, maar ik merk dat vis toch een beetje achterblijft. Ik ga mijn best doen om ook regelmatig wat visrecepten voor op de bbq te delen. Om te beginnen met deze Thaise gambaspiesjes.

Dit recept is super makkelijk te maken, ik heb zelf de helft van de gamba’s met rode currypasta gemaakt en de andere helft met gele currypasta. Zo heb je ook nog eens verschillende smaken. Serveer deze gamba’s met wat jasmijnrijst met limoen en koriander. Of met een heerlijk stokbroodje.

Thaise gambaspiesjes

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes

Super makkelijk recept om toe te voegen aan je bbq repertoire! Je mengt de currypasta met de olie, marineert de gamba’s en gooit ze boven de gloeiende kooltjes. Succes gegarandeerd!

IngrediËnten

  • 500 gram Gamba’s (met schaal zonder kop)

  • 3 eetlepels rode of gele currypasta

  • 9 eetlepels zonnebloem of rijstolie

  • Verse koriander en limoen

Bereidingswijze

  • Meng de currypasta met de olie. Gebruik bij voorkeur geen olijfolie, omdat die minder bestand in tegen hitte dan zonnebloem of rijstolie.
  • Spoel de gamba’s af en maak ze goed droog. Schep ze door de marinade een laat minimaal een 1-8 uur marineren.
  • Bereid de bbq voor op 180 graden Celsius directe hitte. Rijg de gamba’s aan houten prikkers en gril ze 2-3 minuten per kant boven de kolen. Serveer met een partje limoen en wat verse koriander.

  • Uiteraard kun je de gamba’s ook in een pan bereiden, bij voorkeur een grilpan. Schroom niet om diepvriesgamba’s te kopen, de visboer koopt de gamba’s vaak ook bevroren in, maar laat ze ontdooien voor verkoop.

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*