Het mooie weer komt er weer aan, dus tijd voor wat barbecue recepten. Ik ben fan van recepten die makkelijk te bereiden zijn maar wel barstensvol smaak zitten. Dat geldt zeker voor deze Thaise gambaspiesjes.
Als mensen horen dat wij gemiddeld 2 a 3 keer per week barbecueën hoor ik regelmatig: ‘Bah, dat wordt je toch ook zat’, of iets anders in die trant. Al zou ik 2 a 3 keer per week hamburgers, speklappen en worstjes eten met mega veel stokbrood en huzarensalade, dan zou ik dat inderdaad snel zat worden.

Gelukkig komt er ook hier in Nederland steeds meer verandering in de bbq cultuur. Pulled pork en spareribs worden bijna in iedere tuin klaargemaakt, maar ik merk dat vis toch een beetje achterblijft. Ik ga mijn best doen om ook regelmatig wat visrecepten voor op de bbq te delen. Om te beginnen met deze Thaise gambaspiesjes.
Dit recept is super makkelijk te maken, ik heb zelf de helft van de gamba’s met rode currypasta gemaakt en de andere helft met gele currypasta. Zo heb je ook nog eens verschillende smaken. Serveer deze gamba’s met wat jasmijnrijst met limoen en koriander. Of met een heerlijk stokbroodje.
Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!