Thaise gemberkip

Thaise kip met gember en rode currypasta

Vandaag een recept wat wij regelmatig thuis eten, Thaise kip met gember en rode currypasta. Ik ben gek op de Thaise keuken! De smaken zijn zo uitgebalanceerd en Thaise recepten zijn ook vaak eenvoudig om te maken.

Dit is een perfect voorbeeld van een recept wat je binnen 30 minuten op tafel en bomvol groente zit. Deze Thaise kip met gember en rode currypasta at ik voor het eerst bij mijn moeder en ik heb meteen het recept gevraagd! Sindsdien eten wij het regelmatig en ik hoor regelmatig dat wij niet de enige meer zijn sinds ik dit recept online heb gezet!

In het recept gebruik ik champignons, paprika, courgette en uien. Gebruik gewoon wat je nog aan groente in huis hebt, zo voorkom je verspilling en doe je net als ik aan restjesmanagement. Ik gooi restjes groente dan ook nooit weg, maar verwerk ze altijd in mijn avondeten of lunchgerechten. Wanneer ik echt nog veel groente over heb snij ik het allemaal in grove stukken en bak ik het op een bakplaat met olijfolie en kruiden.


Thaise kip met gember en rode currypasta

4 from 2 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 2 kipfilets in reepjes gesneden

 • 3 teentjes knoflook

 • 2 eetlepels zonnebloem- of wokolie

 • 1 eetlepel vissaus

 • 1 eetlepel oestersaus

 • 1 eetlepel kristalsuiker

 • 3 eetlepels fijn geraspte gember

 • 1 eetlepel rode currypasta

 • 1 rode paprika in reepjes

 • 1/2 courgette gehalveerd en in plakjes gesneden

 • 6 kastanjechampignons in plakjes 

 • 1 ui grof gesneden

 • 150 ml kippenbouillon

 • Verse koriander

 • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

 • Verhit de olie in de wok. Voeg de kip toe en pers de knoflook boven de pan uit. Wok de kip en knoflook gedurende 2  minuten.  Voeg de vissaus, oestersaus, suiker, gember, paprika, courgette, champignon en ui toe. Wok nog een minuut of 4 door tot de kip gaar is.
 • Los de currypasta op in de kippenbouillon en voeg toe aan het kip mengsel. Kook nog een minuut door, serveer de kip met rijst en garneer met de verse koriander.
 • Bij Thaise gerechten vind ik het het lekkerst op jasmijnrijst te gebruiken. Deze is heerlijk aromatisch en voegt echt iets toe aan het gerecht

 • Gebruik gewoon wat je nog aan groente in huis hebt

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Inspiratie nodig voor snelle en makkelijke recepten voor het avondeten? Kijk dan ook eens naar:

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*