Weer eens wat anders dan een Thaise curry met kip of garnalen? Maak dan deze Thaise rode curry met zalm.
Een paar jaar geleden kocht ik een Thais kookboek, omdat ik gek ben op de Thaise keuken en hier graag wat meer mee doen. Een week nadat ik dat kookboek in huis had heb ik mijn schoonouders uitgenodigd om Thais te komen eten.
Ik maakte een rode curry met kip, een Thaise beef salade en een rode curry met zalm. Ik was blij dat mijn schoonouder kwamen eten, want Bart houdt namelijk niet van vis.
Toen wij net samen gingen wonen lustte hij echt niet veel, qua groente alleen boontjes en champignons, maar gelukkig eet hij inmiddels zo’n beetje alles wat ik klaarmaak. Hij proeft in ieder geval wel alles, zo nam hij ook een hapje van de rode curry met zalm en hij vond het heerlijk!
Tegenwoordig is deze curry met zalm een van onze lievelingsrecepten en staat het zeker 2 keer per maand op tafel. Het is namelijk binnen 20 minuten klaar als je net als ik gebruik maakt van een kant-en-klare currypasta. Zelf ben ik echt fan van de currypasta van Blue Elephant(#nonsponjustfan). Naar mijn idee zijn dit de meest authentieke smaken, deze pasta is wel pittig. Vind je de saus te pittig? Dan kun je gewoon wat suiker toevoegen
Heb je dit recept geprobeerd? Dan hoor ik graag wat je ervaring was!
Op zoek naar nog meer inspiratie?
- Thaise groene curry met varkenshaas
- Plaattaart met spicy hummus, pulled za’atar chicken & granaatappel
- Sticky harissakip met couscous
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!