Thaise rode curry met zalm

Thaise rode curry met zalm

Weer eens wat anders dan een Thaise curry met kip of garnalen? Maak dan deze Thaise rode curry met zalm.

Een paar jaar geleden kocht ik een Thais kookboek, omdat ik gek ben op de Thaise keuken en hier graag wat meer mee doen. Een week nadat ik dat kookboek in huis had heb ik mijn schoonouders uitgenodigd om Thais te komen eten.

Ik maakte een rode curry met kip, een Thaise beef salade en een rode curry met zalm. Ik was blij dat mijn schoonouder kwamen eten, want Bart houdt namelijk niet van vis.

Toen wij net samen gingen wonen lustte hij echt niet veel, qua groente alleen boontjes en champignons, maar gelukkig eet hij inmiddels zo’n beetje alles wat ik klaarmaak. Hij proeft in ieder geval wel alles, zo nam hij ook een hapje van de rode curry met zalm en hij vond het heerlijk!

Tegenwoordig is deze curry met zalm een van onze lievelingsrecepten en staat het zeker 2 keer per maand op tafel. Het is namelijk binnen 20 minuten klaar als je net als ik gebruik maakt van een kant-en-klare currypasta. Zelf ben ik echt fan van de currypasta van Blue Elephant(#nonsponjustfan). Naar mijn idee zijn dit de meest authentieke smaken, deze pasta is wel pittig. Vind je de saus te pittig? Dan kun je gewoon wat suiker toevoegen

Thaise rode curry met zalm

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Heerlijk recept voor zalm in Thaise rode curry saus.

Ingrediënten

 • 300- 400 gram zalm

 • Rode curry pasta ( Blue Elephant)

 • 200 ml kokosmelk

 • 1 eetlepel Bruine basterdsuiker ( of Gula djawa)

 • 2 eetlepels vissaus

 • 3 eetlepels olie

 • Verse koriander & limoenpartjes

 • Rijst

Bereidingswijze

 • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of hapjespan. Roerbak hierin de rode curry pasta circa 2 minuten in aan.
 • Voeg de kokosmelk toe en vervolgens de vissaus en de suiker of gula djawa toe. Vind je het te pittig? Voeg dan wat extra suiker of gula djawa toe.
 • Schenk de rode curry saus nu in een bakje en zet apart. Verhit nog een eetlepel olie en bak de zalmfilet 3 minuten rondom aan. Voeg vervolgens de saus weer toe en laat de zalm nog ongeveer 3 minuten verder garen in de saus.
 • Serveer met (jasmijn)rijst en garneer met koriander en limoenpartjes.

 • Ik serveer dit gerecht vaak met wokgroente met oestersaus. Koop hiervoor een zak thaise wokgroente, wok deze even in de pan en voeg 2 eetlepels oestersaus toe.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Heb je dit recept geprobeerd? Dan hoor ik graag wat je ervaring was!

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*