Vandaag deel ik dit super makkelijk, simpele en snelle recept voor Thaise rode curry soep met jullie. Veel mensen schrikken van de vele ingrediënten welke je nodig hebt bij het bereiden van Aziatische recepten, dat is bij dit recept hopelijk niet het geval.
Ik was nooit echt een grote soepfan. De Chinese tomatensoep van oma vond en vind ik nog steeds heerlijk, maar een kop soep als avondeten was aan mij niet besteed.
Sinds ik jaren geleden in Schoorl, aan de voet van de klimduin, mijn eerste kopje Tom Kai Kai at ben ik om. De heerlijke uitgebalanceerde smaken van deze Thaise kippensoep hebben ervoor gezorgd, dat ik vaker ergens een kop soep bestelde. Ramen, pho, laksa- en misosoep ik vind het allemaal heerlijk!
Regelmatig experimenteer ik met allerlei ingrediënten en recepten om een nieuwe soep toe te voegen aan mijn repertoire. Zo is ook deze heerlijke Thaise rode curry soep tot stand gekomen. Ideaal om op te warmen in de winter of als lichte maaltijd in de zomer.
Ben je net als ik gek op Oosterse recepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden.