Kookboekreview the curry guy easy

The Curry Guy Easy – Kookboek review

The Curry Guy Easy – Kookboek review – Meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken

Flaptekst

Dan ‘The Curry Guy’ Toombs laat in The Curry Guy Easy zien hoe je in heel weinig tijd en op eenvoudige wijze de allerbeste curry’s op tafel zet- en minstens zo lekker als die van je favoriete Indiase restaurant!

In the Curry Guy Easy geeft Dan Toombs meer dan 100 verrukkelijke Indiase recepten die met weinig voorbereiding, weinig ingrediënten en weinig tijd te bereiden zijn. Ook geeft hij tips en trucs om tijdens het koken tijd en moeite te besparen. bij elk recept geven symbolen aan of een recept vegetarisch of glutenvrij is en of het gerecht binnen 30 minuten op tafel kan staan- dat laatste geldt voor veel van de maaltijden in dit boek.

Van kip 65, dhal makhani en aloo tikki chaat tot vindaloo met varken, lam masala en garnalencurry: eindelijk zijn de recepten voor deze populaire restaurantgerechten nu voor iedereen voorhanden. Natuurlijk ontbreken ook de basisrecepten voor sauzen en chutneys niet en is geen curry compleet zonder geurige rijst en naan.

Layout

Door de felblauwe cover is dit zeker een boek dat opvalt in het kookboekenschap van de boekhandel. Het boek is opgedeeld in verschillende logische hoofdstukken en bevat veel foto’s, iets wat ik in kookboeken altijd heel belangrijk vind. De ingrediëntenlijsten staan bij de recepten duidelijk beschreven en ook de opbouw van de recepten kent een logische volgorde.

Recepten

Het eerste recept wat ik uit dit boek maakte was de kipcurry met mango van pagina 54. Een zoet pittige curry met blokjes mango. Dit recept was het eerste Indiase recept wat ik ooit maakte. Ik had één keer eerder Indiaas gegeten en was meteen verkocht, wat een geweldige keuken is de Indiase keuken. Iets wat in dit boek nog eens wordt bevestigd.

Voor het recept van de kipcurry met mango moet je eerst de basiscurry maken op pagina 50 en de kip van pagina 34, niet heel easy dus. Ook heb je er ingrediënten voor nodig die je niet overal voorhanden hebt, zoals gedroogd fenegriekblad (methi). Laat je er niet van weerhouden om door te zetten en dit recept toch te bereiden, want het is de moeite meer dan waard als je deze fantastische curry eenmaal hebt geproefd!

Het tweede (- eigenlijk vierde recept als je de basisrecepten meerekent ;-)) gerecht welke ik bereide was de speciale Kip Biryani van pagina 39. Tijdens het doorlezen van dit boek (Ja ik lees mijn kookboeken echt!) viel mijn oog op dit recept, want zeg nou zelf rijst met 4 handen vol gebakken uitjes dat klinkt toch heerlijk?! Wederom heeft dit recept een behoorlijk lange ingrediëntenlijst, maar die bestaat voornamelijk uit kruiden. Op het moment dat je de meeste (lang houdbare) ingrediënten in huis hebt is het recept redelijk snel gemaakt en echt de moeite waard!! Het recept voor deze speciale Kip Biryani vind je hier!

The Curry Guy Easy – Kookboek review oordeel

De meeste Indiaanse recepten hebben een ellenlange ingrediëntenlijst en dito bereidingstijd. Ik hoopte met dit boek echt snel en makkelijke Indiaanse gerechten op tafel te kunnen zetten. De meeste recepten in dit boek hebben ondanks de “shortcuts” toch nog best veel stappen en ingrediënten nodig. Er wordt vaak verwezen naar een basisrecept waardoor Easy toch wel een relatief begrip is. Als je denkt dat je met Easy maar een handvol ingrediënten nodig hebt en een korte bereidingstijd hebt kom je bedrogen uit. Echter als je deze basisrecepten in grote hoeveelheden maakt en in kleine porties invriest kun je veel recepten uit dit boek inderdaad in een handomdraai maken. Het aanvullen van je voorraadkast met onder andere knoflook-gemberpasta, fenegriekblad en andere specerijen is de investering meer dan waard.

Een kookboek is wat mij betreft geslaagd als er meer dan drie recepten in staan die ik meteen wil maken. Bij dit boek kon ik niet kiezen waar ik mee ging beginnen en elke keer als ik het opensla sta ik weer te trappelen om de keuken in te gaan. Kortom dit boek is een dikke aanrader! Je kunt het boek hier bestellen bij bol.com.

De link naar het kookboek is een affiliate link, dit betekend dat ik een klein percentage krijg als je het boek via deze link koopt. Goed om te weten: jij betaald niets extra, je betaalt zelf niet meer dan wanneer je een product via mijn affiliate link koopt.

The Curry Guy Easy Dan Toombs
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432063
Prijs: €20,95

KokenKoken

One Comment

  1. Wat een leuk sinterklaaskadootje!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*