Tiramisu taart recept

Tiramisu taart

Het is al een tijd geleden dat ik zoetigheid met jullie heb gedeeld. Daarom vandaag een heerlijk recept voor tiramisu taart. Dit recept is geïnspireerd op het tiramisu cheesecake recept van mama’tje van alles. Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik namelijk een recept van haar website kiezen.

Deze mama met een missie maakt heerlijke (meestal) verantwoorde baksels. Mijn oog viel meteen op deze heerlijke taart. Ik verving de honing door suiker en in plaats van speltbiscuitjes gebruikte ik amarettikoekjes als bodem. Geloof me die amarettikoekjes doen het hem!

Serveer deze tiramisu taart als dessert!

Mocht je dus binnenkort je verjaardag vieren en weer eens iets anders dan appeltaart willen serveren aan je gasten? Maak dan deze super lekkere en makkelijke tiramisu cheesecake. Je kunt deze taart goed voorbereiden en dus makkelijk een avond van te voren maken. Je hoeft deze taart niet te bakken, je hebt dus geen oven nodig. Serveer deze taart eens als dessert in plaats van een gewone tiramisu, je gasten weten niet wat ze proeven!

Heb je zin om nog meer te bakken op deze zondag bakdag?

Maak dan ook eens deze Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart, deze ultieme Oreo Brownies of deze heerlijke SOKOLATOPITA Griekse chocoladecake.

Tiramisu taart

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: ZoetigheidCuisine: FusionDifficulty: Makkelijk
Porties

12

Punten
Voorbereiden

30

minutes
Baktijdminutes
Afkoeltijd

4

hours 

Super makkelijk recept voor heerlijke tiramisutaart. Deze taart kun je maken zonder oven, je hoeft deze tiramisu cheesecake namelijk niet te bakken!

Ingrediënten

  • 175 gram amarettikoekjes

  • 60 gram roomboter

  • 200 ml sterke koffie

  • 1 pak lange vingers

  • 5 gelatine blaadjes

  • 300 gram monchou

  • 250 gram mascarpone

  • 100 gram suiker

  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

  • Maal de amaretti fijn en smelt de roomboter. Roer de kruimels door de roomboter en bedek de bodem van springvorm van 22 cm met  de koekkruimels. Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.
  • Zet een sterke kop koffie en week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Meng de monchou met de mascarpone. Klop de slagroom half stevig met de suiker. Spatel de slagroom door het monchou- mascarponemengsel. Verwarm 10 ml van de koffie in een pannetje en los daar de uitgeknepen gelatine in op. Giet in een dun straaltje bij het monchou mengsel en roer goed door.
  • Verdeel 250 gram van het monchoumengsel over de koekbodem.  Doop de lange vingers een voor een in de koffie en verdeel dit over het monchoumengsel in de taartvorm. Bestrooi met een laagje cacao. Verdeel hieroverheen nog een keer 250 gram van het monchoumengsel. Doe de rest van het monchoumengsel in een spuitzak met spuitmond en decoreer hiermee bolletjes op de taart. Bestrooi nogmaals met cacao en laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

  • Voor de bodem kun je elke soort koekjes gebruiken! Voeg ook eens een scheutje amaretto toe aan de koffie

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor tiramisutaart
Recept voor tiramisutaart

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*