Tomatensoep met chorizo

Tomatensoep met chorizo

Deze tomatensoep met chorizo is ontstaan uit de restjes, welke ik nog in huis had. Ik maak wel eens vaker een soep van verse tomaten, het geheim van een lekkere soep? De groente even grillen in de oven voordat je ze pureert tot soep, op die manier geven ze veel meer smaak af dan wanneer je ze alleen kookt.

Stiekem ben ik helemaal niet zo’n fan van tomatensoep, ik vind tomatensoep vaak te zuur of te weinig smaak hebben, maar deze soep heb ik zelfs 2 dagen achter elkaar gegeten.

Rooster voor deze soep naast de tomaten, ook nog wat paprika mee en bak wat chorizo uit. Het resultaat is een heerlijk hartige tomatensoep met chorizo, die een dag later nog lekkerder is.

Tomatensoep met chorizo

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten

  • 1 rode paprika

  • 1 oranje paprika

  • 1 rode ui

  • 4 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 150 gram droge chorizo

  • 2 eetlepels gedroogde tijm

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • Olijfolie

  • 1 witte ui

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 runderbouillonblokje

  • 500 ml water

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de tomaten, snij de paprika in grove stukken, de rode ui in parten en pel en kneus de teentjes knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij doormidden.
  • Giet een paar scheutjes olijfolie in een ovenschaal of braadslede en voeg hier alle groente behalve de witte ui aan toe. Voeg de kruiden toe en meng goed door elkaar. Zet de schaal voor 15 minuten in de oven
  • Snijd de chorizo in plakjes, verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de chorizo langzaam op middelhoog vuur uit. Haal 2 el chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de ui toe aan de pan en fruit deze langzaam mee. Tenslotte voeg je ook de tomatenpuree toe en bak je deze even mee om te ontzuren. Doe driekwart van de chorizo weer terug in de pan en hou de rest apart om de soep mee te garneren.
  • Voeg de groente uit de oven, inclusief het vocht in zijn geheel toe aan de pan met de chorizo en ui. Voeg het bouillonblokje toe en 500 ml water. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten rustig koken.
  • Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Indien je een gladde soep wenst zeef je de soep vervolgens. Als je toch nog wat structuur wil houden laat je de soep zo. Zelf heb ik de soep gezeefd, giet de soep dan in een zeef en roer goed door de zeef op al het vocht uit de puree te halen.

  • Serveer met wat room en verse basilicum en de uitgebakken chorizo

Zin in soep?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*