Recept Traybake met ovengroente en chipolata worstjes

Traybake met groente en chipolata worstjes

Wat is het allermakkelijkste gerecht wat je kunt bedenken voor het avondeten? Een traybake, ik deel vandaag met jullie dit recept voor een traybake met groente en chipolata worstjes.

Wat is een traybake?

Traybake betekend letterlijk bakplaat. Een traybake is niets anders dan een hele maaltijd bereid op een ovenplaat. Je kunt wel stellen dat de traybake het ultieme eenpansgerecht is. Met een traybake kun je eindeloos variëren. Gebruik de groente die je nog in huis hebt, worstjes, kippendijen of bijvoorbeeld gehaktballetjes het kan allemaal.

Deze traybake met groente en chipolata worstjes staat regelmatig bij ons op het menu. Ik trek een zak ovengroente open, verdeel deze over de bakplaat met reeds gekruide aardappelpartjes en voeg wat kruiden en olijfolie toe. Schuif alles in de oven, worstjes erbij en wachten maar. Voor mij een goede manier om toch gezond te eten als je weinig tijd hebt. Laten we ook de geringe hoeveelheid afwas niet vergeten, aangezien je alles bereid op één ovenplaat heb je ook bijna geen afwas.

Op zoek naar nog meer snelle en makkelijke recepten? Klik dan eens op onderstaande afbeeldingen!

Traybake met ovengroente en chipolata worstjes

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: DinerCuisine: Makkelijk & SnelDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereiden

1

minute
Baktijd

30

minutes

Een traybake is niet anders dan een hele maaltijd bereid op een ovenplaat. Trek een zak ovengroente open, verdeel deze over de bakplaat met reeds gekruide aardappelpartjes en voeg wat kruiden en olijfolie toe. Schuif alles in de oven, worstjes erbij en wachten maar. Ik durf het bijna geen recept te noemen!

Ingrediënten

  • 800 gram ovengroenten naar keuze

  • 500 gram gekruide aardappelpartjes

  • 4 chipolata worstjes

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 2 teentjes knoflook

  • Optioneel: trosje tomaten en verse basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spreid de aardappelpartjes en de ovengroente uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruiden en schep goed door elkaar.
  • Bak de traybake in het midden van de oven 15 minuten, voeg daarna de worstjes toe en bak nog 15-20 minuten tot de worstjes goudbruin zijn.

  • Uiteraard kun je alle groente en aardappels ook gewoon zelf snijden!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Traybake met ovengroente en chipolata worstjes

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*