Recept voor kerstdessert Lotus mascarpone trifle met kersen

Trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen

Ben jij nog op zoek naar een makkelijk kerstdessert welke je vooraf kan maken? Maak dan deze trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen! Een super leuk dessert in een glas die je makkelijk voor een kleine of een grote groep maakt.

Voor dit kerstdessert heb je slechts vijf ingrediënten nodig en de voorbereiding is ook met 10 minuten klaar. Zodat jij lekker met je gasten kan genieten in plaats van de hele dag ik de keuken te staan.

Mocht je denken dat dessert heb ik eerder gezien? Ja dat kan kloppen ik speel namelijk een beetje vals met deze trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen, want vorige maand deelde ik dit kerstdessert nog als Sinterklaastoetje.

De meeste desserts in glaasjes kun je prima een dag van te voren voorbereiden. Daarnaast kun je dit dessert ook in een klein glas doen en onderdeel maken van een grand dessert. Voeg daarbij bijvoorbeeld een stukje van deze heerlijke Oreo Brownies of Missisippie mudpie.

Gebruik dit recept als basis en varieer met de dingen die jij lekker vindt, vervang bijvoorbeeld de lotuskoekjes door Bastogne koeken, de kersen voor aardbeien of voeg wat geraspte chocolade toe!

Mascarpone trifle met Lotuskoekjes en kersen

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: Toetje, DessertCuisine: FunkyFoodbyNikiDifficulty: Makkelijk
Porties

6

Glaasjes
Voorbereiding

10

minutes
Opstijven

1

hour 

Een heerlijke afsluiter na het kerstdiner. Deze trifle met lotuskoekjes, mascarpone en kersen is een soort tiramisu. Desserts in een glaasje zijn altijd leuk om te serveren, makkelijk te maken en goed voor te bereiden.

Ingrediënten

 • 250 gram mascarpone

 • 200 ml slagroom

 • 50 gram suiker

 • 1 blikje kersenvlaaivulling

 • 200 gram lotuskoekjes

Bereidingswijze

 • Maal de lotuskoekjes fijn met een keukenmachine, of doe ze allemaal in een zakje en sla erop met een zwaar voorwerp zoals een deegroller.
 • Doe de slagroom met de suiker in een kom. Klop de slagroom met een garde of handmixer op redelijk hoge snelheid tot de slagroom stijf is.
 • Klop in een andere kom de mascarpone los en spatel vervolgens de slagroom door de mascarpone
 • Bouw tenslotte de laagjes op in een glas. Begin met een laagje koekkruimels, schep daarop het mascarpone-slagroom mengsel en daarna wat kersenvulling. Herhaal dit tot aan de rand van het glas. Laat de glaasjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.

 • In plaats van lotuskoekjes kun je uiteraard bastognekoek of speculaas gebruiken.

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor kerstdessert Trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen
 
KokenKoken

One Comment

 1. Arjan Wolbink

  Het toetje was erg makkelijk te maken, ik hed aardbeienvulling gebruikt ipv kersenvulling (persoonlijke voorkeuren). Iedereen was super enthousiast!!! Bedankt!!!

   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*