Makkelijk dessert. Recept voor kerstdessert Lotus mascarpone trifle met kersen

Trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen

Ben jij nog op zoek naar een makkelijk dessert om 1 dag van tevoren maken? Maak dan deze trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen! Een super leuk dessert in een glas die je makkelijk voor een kleine of een grote groep maakt.

Mascarpone toetje

Voor dit kerstdessert heb je slechts vijf ingrediënten nodig, waarvan één uiteraard mascarpone is, Ik ben gek op toetjes met mascarpone. Het zorgt voor een volle en romige smaak! De mascarpone in dit recept kun je uiteraard ook prima vervangen door een andere roomkaas zoals bijvoorbeeld monchou of philadelphia.

Makkelijk dessert

Het recept voor deze trifle is super makkelijk te maken, de voorbereiding is met 10 minuten klaar. Zodat jij lekker met je gasten kan genieten in plaats van de hele dag ik de keuken te staan. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor makkelijke desserts kijk dan eens bij Ferrero Rocher toetje in glas, Eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht of Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus.

Makkelijk toetje in glas

Bij bijna elk diner kies ik weer voor een makkelijk toetje in een glas. Je kunt deze namelijk kun je prima een dag van te voren bereiden en klaarzetten. Daarnaast kun je dit dessert ook in een klein glas doen en onderdeel maken van een grand dessert. Voeg daarbij bijvoorbeeld een stukje van deze heerlijke Oreo Brownies, Missisippie mudpie en maak mini Eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht.

Gebruik dit recept als basis en varieer met de dingen die jij lekker vindt, vervang bijvoorbeeld de lotuskoekjes door Bastogne koeken, de kersen voor aardbeien of voeg wat geraspte chocolade toe!

Mascarpone trifle met Lotuskoekjes en kersen

5 from 2 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: Toetje, DessertCuisine: FunkyFoodbyNikiDifficulty: Makkelijk
Porties

6

Glaasjes
Voorbereiding

10

minutes
Opstijven

1

hour 

Een heerlijke afsluiter na het kerstdiner. Deze trifle met lotuskoekjes, mascarpone en kersen is een soort tiramisu. Desserts in een glaasje zijn altijd leuk om te serveren, makkelijk te maken en goed voor te bereiden.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maal de lotuskoekjes fijn met een keukenmachine, of doe ze allemaal in een zakje en sla erop met een zwaar voorwerp zoals een deegroller.
  • Doe de slagroom met de suiker in een kom. Klop de slagroom met een garde of handmixer op redelijk hoge snelheid tot de slagroom stijf is.
  • Klop in een andere kom de mascarpone los en spatel vervolgens de slagroom door de mascarpone
  • Bouw tenslotte de laagjes op in een glas. Begin met een laagje koekkruimels, schep daarop het mascarpone-slagroom mengsel en daarna wat kersenvulling. Herhaal dit tot aan de rand van het glas. Laat de glaasjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.

  • In plaats van lotuskoekjes kun je uiteraard bastognekoek of speculaas gebruiken.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Heb je dit recept voor deze Trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Pin hieronder de afbeelding van dit heerlijke makkelijke toetje in glas direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Mascarpone toetje, makkelijk toetje in glas
Kerstdessert
KokenKoken

One Comment

  1. Arjan Wolbink

    Het toetje was erg makkelijk te maken, ik hed aardbeienvulling gebruikt ipv kersenvulling (persoonlijke voorkeuren). Iedereen was super enthousiast!!! Bedankt!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*