Sinterklaas dessert lotuskoekjes monchou

Trifle met mascarpone lotuskoekjes en kersen

Het is weer zover, Sinterklaas is in het land. Daarom heb ik voor jullie een super makkelijk en simpel recept voor een Sinterklaas toetje, namelijk deze trifle met mascarpone, lotuskoekjes en kersen!

Ik ben de middelste thuis, ik heb nog een broer Bas die anderhalf jaar ouder is dan ik en een broertje Twan die drie jaar jonger is dan ik. We zijn dus allemaal volwassen, maar we vieren nog ieder jaar Sinterklaas.

We trekken in september vaak al lootjes en maken allemaal een surprise en gedicht. Mijn vader is echt een ster in het maken van gedichten, we krijgen hele epistels van acht A4’tjes vol met reflecties van het afgelopen jaar. Bij ons dus geen gedichten met de sint zat te denken wat hij jou eens moest schenken…. Alhoewel je dat soms wel eens zou wensen wanneer een gedicht te persoonlijk wordt.

Traditiegetrouw beginnen we de avond met gourmetten en sluiten we af met een dessert. Ben je zelf nog op zoek naar een lekker en makkelijk dessert in een glaasje om pakjesavond mee af te sluiten? Dan kan ik je deze trifle met mascarpone, lotuskoekjes en kersen van harte aanbevelen of deze pepernotenparfait.

Wil je meer inspiratie voor een feestelijk dessert? Bekijk dan ook eens het recept voor deze Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart of deze Chocoladetaart – Mississippi Mudpie.

Mascarpone trifle met Speculoos en kersen

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: Toetje, DessertCuisine: FunkyFoodbyNikiDifficulty: Makkelijk
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes

Een heerlijke afsluiter na het Sinterklaas diner. Lekker toetje voor na het gourmetten met de kinderen. Deze trifle met lotuskoekjes, mascarpone en kersen is een soort tiramisu. Desserts in een glaasje zijn altijd leuk om te serveren, makkelijk te maken en goed voor te bereiden.

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone

  • 200 ml slagroom

  • 50 gram suiker

  • 1 blikje kersenvlaaivulling

  • 200 gram lotuskoekjes

Bereidingswijze

  • Maal de lotuskoekjes fijn met een keukenmachine, of doe ze allemaal in een zakje en sla erop met een zwaar voorwerp zoals een deegroller.
  • Doe de slagroom met de suiker in een kom. Klop de slagroom met een garde of handmixer op redelijk hoge snelheid tot de slagroom stijf is.
  • Klop in een andere kom de mascarpone los en spatel vervolgens de slagroom door de mascarpone
  • Bouw tenslotte de laagjes op in een glas. Begin met een laagje koekkruimels, schep daarop het mascarpone-slagroom mengsel en daarna wat kersenvulling. Herhaal dit tot aan de rand van het glas. Laat de glaasjes minimaal een uur opstijven in de koelkast.

  • In plaats van lotuskoekjes kun je uiteraard pepernoten of speculaas gebruiken.

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*