Vandaag een recept voor een heerlijk frisse en zomerse risotto, namelijk een venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon.
Onlangs waren wij lekker aan het borrelen met vrienden. Nu zul je misschien denken: ‘Alweer? Doet ze wel eens iets anders?’. Ik was inderdaad alweer aan het borrelen, omdat eten, drinken en goed gezelschap mijn favoriete ingrediënten zijn.
We dronken een heerlijke Vinho Verde uit Portugal en zaten in de zon met kaas, olijfjes en een fuetje. Op een gegeven moment kregen we toch wel trek in iets ‘vullenders’ en nadat ik een fles wijn op had dook ik de keuken in om te kijken wat ik nog kon maken met de restjes die nog aanwezig waren.
Ik riep naar buiten Risotto met Venkel en garnalen dan maar? En zo ging ik lichtelijk beschonken aan de slag. Tijdens het koken kwam mijn vriendin de keuken in om te helpen en me te herinneren dat ik wel moest opschrijven wat ik allemaal aan het doen was ( Thanx Mil!).
Deze venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon heb ik twee dagen later nogmaals gemaakt om op de foto te zetten en te controleren of ons oordeel over het gerecht niet was vertroebeld door de Vinho ;). Het resultaat was heerlijk!
Op zoek naar nog meer inspiratie voorgerechten met vis? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten.
- Poké Bowl met gemarineerde tonijn
- Spaghetti met kerrie & garnalen
- Quiche met groene asperges en gerookte zalm
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!
Super lekker!
Wat leuk dat je mijn recept hebt gemaakt! Dit recept moet ik zelf ook snel weer een keer maken!