Recept Venkelrisotto met Hollandse garnalen

Venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon

Vandaag een recept voor een heerlijk frisse en zomerse risotto, namelijk een venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon.

Onlangs waren wij lekker aan het borrelen met vrienden. Nu zul je misschien denken: ‘Alweer? Doet ze wel eens iets anders?’. Ik was inderdaad alweer aan het borrelen, omdat eten, drinken en goed gezelschap mijn favoriete ingrediënten zijn.

We dronken een heerlijke Vinho Verde uit Portugal en zaten in de zon met kaas, olijfjes en een fuetje. Op een gegeven moment kregen we toch wel trek in iets ‘vullenders’ en nadat ik een fles wijn op had dook ik de keuken in om te kijken wat ik nog kon maken met de restjes die nog aanwezig waren.

Ik riep naar buiten Risotto met Venkel en garnalen dan maar? En zo ging ik lichtelijk beschonken aan de slag. Tijdens het koken kwam mijn vriendin de keuken in om te helpen en me te herinneren dat ik wel moest opschrijven wat ik allemaal aan het doen was ( Thanx Mil!).

Deze venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon heb ik twee dagen later nogmaals gemaakt om op de foto te zetten en te controleren of ons oordeel over het gerecht niet was vertroebeld door de Vinho ;). Het resultaat was heerlijk!

Venkelrisotto met Hollandse garnalen en dragon

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Heerlijk frisse en zomerse risotto! Makkelijk te maken en snel op tafel

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 sjalot

  • 2 teentjes knoflook

  • 200 gram risotto rijst

  • 1 venkel

  • 1 groente bouillonblokje

  • 1 eetlepel gedroogde dragon

  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 limoen

  • 200 gram Hollandse garnalen

  • Optioneel 100 ml wijn

  • Peper en zout

  • 50 gram roomboter

Bereidingswijze

  • Snipper de sjalot en pers de teentjes knoflook. Snij de venkel in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg hier de sjalot en knoflook aan toe en fruit enkele minuten aan. Voeg de venkel toe en fruit enkele minuten mee.
  • Kook ondertussen water voor de bouillon. Voeg de risotto rijst toe aan de venkel en bak enkele minuten goed aan. Los het bouillonblokje op in 700 ml gekookt water.
  • Blus de venkel en rijst na enkele minuten af met de wijn. Als je geen wijn gebruikt voeg je nu een lepel bouillon toe. Roer goed door en wacht tot het vocht verdampt is. Voeg nu elke keer een soep/sauslepel bouillon per keer toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon op is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg een de roomboter toe en roer samen met de geraspte Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met peper, dragon en zout. Voeg tenslotte nog het limoensap en de garnalen toe. Bewaar wat garnalen om het gerecht mee te garneren en rasp eventueel nog wat limoen zest over het geheel.

  • Liever vegetarisch? Ook zonder garnalen is deze risotto heerlijk!

Op zoek naar nog meer inspiratie voorgerechten met vis? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*