Winactie: FunkyFoodFavorites

Vorig jaar toen ik op vakantie was met vrienden, lag ik met een vriendin op het strand. Uiteraard ging het weer eens over eten. Weer kwam het te sprake dat ik iets met mijn passie voor eten moest gaan doen, maar wat dan? Ik hou echt van alles wat met eten te maken heeft! Geef mij een kookboek en ik kan er dagen in bladeren, ik denk dat ik een van de weinige mensen ben die een kookboek echt leest. Ik bekijk alle recepten en lees alle verhalen.

Overal waar ik ben doe ik inspiratie op voor recepten en ik ben gek op het ontdekken van nieuwe hotspots. Ik ben echter altijd terughoudend geweest om er iets mee te gaan doen. Er zijn al zo veel foodbloggers, waarom zouden mensen dan ook nog behoefte hebben aan mijn recepten.

Uiteindelijk, daar op het strand in Spanje, besloot ik het gewoon te gaan doen. Ik besloot een foodblog te beginnen, al was het maar zodat ik gedwongen werd eens op te schrijven wat ik allemaal in de pan gooide. Eenmaal thuis bedacht ik een naam, ging aan de slag met een website en begon gewoon.

Nu een jaar later ben ik zo ongelofelijk blij dat ik het gewoon ben gaan doen. In een jaar tijd heb ik gewoon al meer dan 1500 ( !!!!! Wow zet al die mensen eens in een kamer) unieke bezoekers per maand. Heb ik al meer dan 700 volgers op instagram en zeggen steeds meer bekenden dat ze recepten hebben uitgeprobeerd.

Ik ben uitgenodigd op toffe events en heb super leuke mensen leren kennen die mijn passie voor lekker eten en koken delen. De komende jaren hoop ik verder te mogen groeien met FunkyFoodbyNiki, zodat ik met heel veel plezier mijn passie met jullie kan delen! En omdat ik zo gek ben op delen besloot ik eens een winactie op te zetten. Namelijk de winactie: FunkyFoodFavorites een winactie van enkele van mijn favoriete food producten. Overigens zijn deze producten gewoon allemaal zelf betaald en dus niet gesponsord.

Winactie: FunkyFoodFavorites FUnkyfoodbyniki
De FunkyFoodFavorites

Tilda basmati rijst

Mijn favoriete rijstmerk, ik ben gek op de basmati en jasmijnrijst van Tilda. Deze rijst gebruik in eigenlijk is bijna al mijn recepten met rijst zoals Kip cashew met rijst of de Spaanse rijst met chorizo & kip.

Loa Gan Ma crispy chili olie

Deze crispy chili olie is hier echt niet aan te slepen, laat je niet afschrikken door de naam, want deze chili olie is niet zo heet. Je kunt de saus gebruiken net als sambal, dus je kunt het echt overal bij eten. Mijn favoriet? Door de noodles of meng het met een beetje vissaus, sojasaus en limoensap als dipsaus bij springrolls.

La Morena gele mais tortilla’s

De allerlekkerst tortilla’s, oftewel de echte Mexicaanse taco’s. Gebruik in plaats van harde taco’s deze echte taco’s van maismeel. Een voorbeeld voor een recept van een vulling voor deze mais tortilla’s : Jackfruit carnitas!

Funghi trifolati

Ik ben fan van de original spices van Euroma! “Original Spices is ontstaan uit een samenwerking tussen specerijenleverancier Euroma en 3-sterren chef Jonnie Boer van de Librije. De beste specerijen van Euroma en de geweldige smaakcomposities van Jonnie Boer maken Original Spices tot de lekkerste specerijenmelanges.” Het zijn kruidenmixen zonder toevoegingen en deze gebruik ik toch wel het meest, het is een heerlijke mix van gedroogde paddestoelen, ui, knoflook, peterselie, salie en rozemarijn. Ik gebruik hem voor het bakken van champignons, door een omelet of bijvoorbeeld in deze Pasta met Champignonroomsaus.

Mutti Pizzasaus

Mutti nog een merk waar ik gek op ben, sinds ik dit merk heb ontdekt gebruik ik geen andere tomaten uit blik meer. Ook de pasata van kerstomaten vind ik heerlijk! Gewoon (h)eerlijke producten met een geweldige smaak. Deze pizzasaus is geweldig voor op de pizza, in gevulde courgettes of als dipsaus.

Blue Elephant rode curry & massaman curry

Dat ik gek ben op de Thaise keuken is geen geheim en dat ik fan ban van Blue Elephant staat ook zo’n beetje in elke post met een Thais recept. Uiteraard kun je zelf je currypasta’s maken, maar waarom zou je? Blue Elephant staat bekend om zijn pure producten, zonder kunstmatige toevoegingen en met de authentieke Thaise smaak. Recepten waar ik de currypasta’s van Blue Elephant heb gebruik zijn bijvoorbeeld Thaise groene curry met varkenshaas, Thaise rode curry met zalm of Wortelsoep met rode curry en kokosmelk.

De Cecco pasta

Verse pasta is echt het allerlekkerst, maar ik heb altijd gedroogde pasta in huis. Mijn favoriete merk is De Cecco pasta. In mijn pakket heb ik de rissini gedaan, dit wordt ook wel orzo genoemd. Het is pasta, maar het lijkt op rijst. Ideaal voor bijvoorbeeld Orzo met kip tomatensaus en Parmezaanse kaas.

Tony Chocolony Caramel zeezout

Tsja wat moet ik hier nu over zeggen? Chocolade is altijd goed en de Tony Chocolony met Karamel zeezout blijft mijn favoriet!

Biesheuvel knoflook

Knoflook is het ingrediënt wat ik in bijna al mijn recepten gebruik. Sinds een jaar of 5 staat bij mij altijd een potje Biesheuvel knoflook in de koelkast. De Biesheuvel knoflook boerderij staat in Slootdorp en voorheen reed ik speciaal voor de knoflook naar de boerderij. Tegenwoordig wordt het ook in de supermarkt verkocht. In dit potje zit alleen maar knoflook, zeezout en citroenzuur. Ideaal als je snel een vleugje knoflook nodig hebt, of aioli wil maken.

Dit zijn een paar van mijn favoriete producten welke ik weggeef tijdens de winactie: FunkyFoodFavorites Hoe je kans maakt op deze mand vol FunkyFoodFavorites? Volg FunkyFoodbyNiki op Facebook en/of Instagram en tag daar 2 personen die deze mand ook graag willen winnen! De winnaar maak ik op 16 september bekend.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*