Ik ben gek op witlof, witlof met ham en kaas, rauwe witlof of gekookte witlof. Helaas lust Bart het echt niet, dus maak ik dat meestal voor mezelf. Ik had daarom nog een paar stronkjes witlof over en besloot daar eens wat anders mee te doen. Zo ontstond deze witlof met kippendijen en balsamico uit de oven
Door het toevoegen van de kippendijen maakte ik er een hele maaltijd van, maar je kan de kippendijen ook weglaten en de witlof met rode ui serveren als bijgerecht bij een stuk vlees. Dit was de eerste keer dat ik deze witlof met kippendijen en balsamico uit de oven maakte, maar de combinatie van de bittere witlof met ze zoete balsamico gaat zeker nog vaker terugkomen in mijn gerechten.
Zelf at ik deze ovenschotel met rösti-rondjes, omdat ik die stiekem heel erg lekker vind. Je kunt hierbij uiteraard ook gekookte aardappels, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes bij serveren.
Geen zin in witlof of gewoon andere gerechten met kip bekijken? Bekijk dan eens onderstaande recepten.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!