Wortelsoep met rode curry

Wortelsoep met rode curry en kokosmelk

Een super makkelijk recept voor wortelsoep met rode curry en kokosmelk. Ik maakte deze soep stiekem met een zak hutspot uit een magicbox van Too Good To Go.

Toogoodtogo is een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Je koopt magicbox met daarin artikelen die ten minste houdbaar zijn tot de datum waarop je ze koopt. Ze mogen dus niet meer in de supermarkt verkocht worden, maar zijn vaak nog prima te eten.

Veel mensen houden zich teveel vast aan de houdbaarheidsdatum welke op een verpakking is aangegeven. Ik gebruik mijn zintuigen om te bepalen of iets nog goed is, ik kijk, ruik en proef. Ik vind TooGoodtoGo echt een super initiatief, je koopt voor circa 5 euro een tas met allerlei producten.

In mijn laatste box zat een zak hutspot, zalmburgers, gemengd gehakt, bloemkoolrijst en een smoothie. Mijn eerste gedachte was: wat doe ik met een zak hutspot midden in de zomer? Maar al fietsend naar huis bedacht ik me daar kan ik prima soep van maken. Eenmaal thuis ging ik aan de gang en maakte ik van een zak hutspot dus deze wortelsoep met rode curry en kokosmelk.

Dus hou je net als ik van makkelijk? Maak deze soep dan gewoon met een zakje hutspot in plaats van gesneden wortelen en ui.

Wortelsoep met rode curry en kokosmelk

3 from 2 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

 • 300 gram wortelen

 • 1 ui

 • 1,5 liter water

 • 1 groente bouillonblokje

 • 200 ml kokosmelk

 • 2 flinke eetlepels rode currypasta

 • 3 blaadjes Djeroek poeroet (limoenblaadjes)

 • 2 cm verse gember geraspt

 • 2 teentje knoflook geraspt of geperst

Bereidingswijze

 • Snij de wortel en ui in stukken. Verhit de olie in pan en fruit de ui, knoflook en gember aan. Voeg de currypasta toe en bak tot de aroma’s vrijkomen. Voeg vervolgens 1,5 liter kokend water en het verkruimelde bouillonblokje toe.
 • Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken. Haal de limoenblaadjes eruit. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of in de blender. Giet de soep vervolgens door een zeef en druk al het vocht er goed uit met een pollepel.
 • Roer de kokosmelk door de soep en breng vervolgend op smaak met vissaus en limoensap. Garneer met verse koriander, rode peper en limoen.

 • Kun je geen djeroek peroet blaadjes vinden ( toko) gebruik dan een stengel citroengras.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

One Comment

 1. Toppertje!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*