Soms heb ik van die recepten waarvan ik twijfel of ik ze wel moet plaatsen. Dat was ook het geval bij deze zelfgemaakte knoflooksaus. Het zelf maken van knoflooksaus stelt namelijk helemaal niets voor. Daarnaast zijn er al zoveel andere recepten voor knoflooksaus.
Toch heb ik besloten dat ik dit recept gewoon lekker met jullie deel, al is het maar zodat je deze saus kan serveren bij deze heerlijke shoarma loempia’s of bij deze zelfgemaakte Turkse pizza’s. Knoflooksaus is echt een van mijn favoriete sauzen, maar dat is ook niet zo gek, want ik ben echt gek op knoflook. Wat kant en klare knoflooksauzen betreft vind ik die van de Deen het allerlekkerst. Deze heeft namelijk naast de pit van de knoflook ook een zoetje. Daarom voeg ik ook altijd een snufje suiker toe aan mijn zelfgemaakte knoflooksaus.
Wanneer je zelfgemaakte knoflooksaus hebt geproefd wil je echt geen kant en klare meer. Het voordeel is dat deze knoflooksaus ook nog in een handomdraai klaar is. Dus ga jij binnenkort gourmetten, maak je een heerlijke kapsalon of bak je gewoon een pan shoarma? Serveer je gerecht dan eens met deze heerlijke knoflooksaus.
Op zoek naar nog meer inspiratie? Klik dan ook eens op onderstaande recepten!
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Geachte
Waar haal jij de filodeegvellen ?
Bij de Albert Heijn of de toko
Het was heerlijk.Ik eet zoutarm dus kant en klare sausen zijn voor mij uit den boze.Dit is een topsaus.Die zal ik nog vaak maken.Dank je wel voor het recept
Super leuk om te horen Henny!
In plaats van suiker is wat gembersiroop ook erg lekker.
Klinkt ook goed! Ga ik binnenkort eens proberen.
Ik voeg aan de knoflook saus nog toe:
Eetlepel fijn gehakte kappertjes
Eetlepel fijn gehakte augurk
1 klein heel fijn gehakt uitje en in plaats van zout een scheutje maggi.
Wat citroensap
Hi Karin!
Dat klinkt lekker, dan heb je een soort ravigotesaus.
Ik ga jou variatie zeker een keer uitproberen.
Bedankt voor je reactie!
Mijn versie: bio yoghurt laten uitlekken tot hangop, en dragon en honing, verder hetzelfde!