Recept voor Zelfgemaakte knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus

Soms heb ik van die recepten waarvan ik twijfel of ik ze wel moet plaatsen. Dat was ook het geval bij deze zelfgemaakte knoflooksaus. Het zelf maken van knoflooksaus stelt namelijk helemaal niets voor. Daarnaast zijn er al zoveel andere recepten voor knoflooksaus.

Toch heb ik besloten dat ik dit recept gewoon lekker met jullie deel, al is het maar zodat je deze saus kan serveren bij deze heerlijke shoarma loempia’s of bij deze zelfgemaakte Turkse pizza’s. Knoflooksaus is echt een van mijn favoriete sauzen, maar dat is ook niet zo gek, want ik ben echt gek op knoflook. Wat kant en klare knoflooksauzen betreft vind ik die van de Deen het allerlekkerst. Deze heeft namelijk naast de pit van de knoflook ook een zoetje. Daarom voeg ik ook altijd een snufje suiker toe aan mijn zelfgemaakte knoflooksaus.

Wanneer je zelfgemaakte knoflooksaus hebt geproefd wil je echt geen kant en klare meer. Het voordeel is dat deze knoflooksaus ook nog in een handomdraai klaar is. Dus ga jij binnenkort gourmetten, maak je een heerlijke kapsalon of bak je gewoon een pan shoarma? Serveer je gerecht dan eens met deze heerlijke knoflooksaus.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Klik dan ook eens op onderstaande recepten!

Zelfgemaakte knoflooksaus

4 from 4 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: Bijgerecht, sausDifficulty: makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Een super makkelijk recept om zelf knoflook saus te maken. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan kant en klare sauzen.

ingrediënten

  • 100 gram Griekse yoghurt

  • 100 gram mayonaise

  • 4 tenen knoflook

  • 1 eetlepel bieslook

  • 1 eetlepel peterselie

  • 1 theelepel suiker

  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Doe de yoghurt en mayonaise samen in een schaaltje. Pers vervolgens de teentjes knoflook hierboven uit.
  • Snij de bieslook en peterselie fijn en roer dit samen met de suiker door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  • Tip: Hoe langer de saus staat hoe sterker de knoflook wordt. Ik vind deze knoflooksaus het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

KokenKoken

9 Comments

  1. Geachte

    Waar haal jij de filodeegvellen ?

  2. In plaats van suiker is wat gembersiroop ook erg lekker.

  3. Ik voeg aan de knoflook saus nog toe:
    Eetlepel fijn gehakte kappertjes
    Eetlepel fijn gehakte augurk
    1 klein heel fijn gehakt uitje en in plaats van zout een scheutje maggi.
    Wat citroensap

    • funkyfoodbyniki

      Hi Karin!

      Dat klinkt lekker, dan heb je een soort ravigotesaus.
      Ik ga jou variatie zeker een keer uitproberen.

      Bedankt voor je reactie!

  4. Mijn versie: bio yoghurt laten uitlekken tot hangop, en dragon en honing, verder hetzelfde!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*