Recept voor Zaanse Mosterdsoep

Zaanse mosterdsoep

Januari staat voor mij voor snel, makkelijk en gezond comfortfood. Soep hoort wat mij betreft echt in dat rijtje thuis en daarom deel ik vandaag mijn recept voor Zaanse mosterdsoep. De reden dat dit een Zaanse mosterdsoep is komt omdat ik gebruik maak van Zaanse mosterd.

De Zaanse mosterd van De Huisman wordt sinds 1961 gemaakt in molen de Huisman. Je kunt de molen bezoeken in het museum aan de Zaanse Schans. Het recept van de Zaanse mosterd is een oud familierecept, er wordt zowel een fijne als een grove variant verkocht. In dit recept voor mosterdsoep gebruik ik grove mosterd.

Deze simpele mosterdsoep staat binnen een handomdraai op tafel, ideaal dus om te maken uit werk of als je onverwachts eters krijgt. Uiteraard kun je in plaats van de Zaanse mosterd ook een andere grove mosterd gebruiken voor deze soep.

Ook zo’n zin in comfortabele soeprecepten deze januari? Maak dan ook eens deze Oosterse kippensoep, preisoep met kerrie en spekjes of deze heerlijke Taiwanese rundersoep.

Mocht je een van mijn recepten gaan maken, dan vindt ik het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #funkyfoodbyniki te gebruiken of tag mij (@funkyfoodbyniki) in je bericht!

Zaanse mosterdsoep

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: SoepCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereiden

5

minutes
Kooktijd

10

minutes

Recept voor heerlijke romige mosterdsoep met spekjes. Simpel en makkelijk recept met Zaanse mosterd.

IngrediËnten

  • 1 ui, gesnipperd

  • 50 gram roomboter

  • 50 gram bloem

  • 200 milliliter kookroom

  • 1,5 liter kippenbouillon

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 eetlepels Zaanse mosterd

  • Uitgebakken spek en bosui

Bereidingswijze

  • Verhit de roomboter in een pan, fruit hier op laag vuur de ui en knoflook aan tot dat deze glazig zijn.
  • Voeg de bloem toe en blijf roeren, de bloem moet rustig aan garen maar niet bruin kleuren.
  • Schenk vervolgens langzaam de bouillon erbij terwijl je blijft roeren. Indien je een gladdere soep wenst kun je ervoor kiezen om de soep met een staafmixer te pureren.
  • Roer de 3 eetlepels mosterd door de soep en tenslotte de room. Garneer met de uitgebakken spek en bosui.

  • In plaats van uitgebakken spek kun je ook eens warm gerookte zalmflakes toevoegen

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*